FAM OBEROENDE

FAM OBEROENDE
-

måndag 22 juni 2015

Interna justeringar

Priskriget mellan Avanza och Nordnet är välkommet för oss småsparare. Nu kan vi handla ännu billigare och göra köpen utan att ägna courtagen lika mycket tanke.

Detta har gjort att jag nu plockar ut 100 000 kr från ISK i Aktieinvest och flyttar över till Avanza (som just nu har bäst priser).

Jag ökar också idag i Telia på strax under 50 kr. 500 aktier blev det.
Tidigare i veckan ökade jag i Akelius pref samt i Amasten pref och tog även in ALM pref.

Jag tror fortfarande att börsen, trots glädjeskuttet idag kommer vara stökig framöver baserat på vad som händer med Grekland (bakslag lär komma) och osäkerheter kring bl.a räntehöjningar i USA.

Därför känns det bra att ha parerat senaste tidens oro på börsen ganska bra med en vältajmad delförsäljning som nu skiftats över till "fixed income" och stabila tråkiga aktier likt Telia. På den nya Avanzadepån kommer jag sannolikt att handla i "O" och andra REITs.
2 kommentarer:

  1. Hej, du skriver att du flyttar över 100.000 kr.
    Innebär det en försäljning? Sitter själv med en depå på Aktieinvest som jag vill avsluta. Kommit till insikten att det är bäst med en försäljning innan jag flyttar över mina tillgångar till Avanza.

    SvaraRadera
  2. Hej Anonym! Ja det stämmer, jag sålde av en ganska stor del av mina innehav i slutet av maj. Dessa färdigskattade likvider för jag nu ut från min ISK och placerar på Avanza istället. Samma skal men billigare courtage. Aktieinvest har vait strålande för vår del med möjligheten att bygga upp en bred portfölj från start via Andelsspar men nu när beloppen börjar bli större och courtagen är lägre på andra platser så är det inte lika motiverat.

    SvaraRadera