FAM OBEROENDE

FAM OBEROENDE
-

onsdag 30 mars 2016

Månadsrapport mars

Har inte riktigt haft tid för att hålla bloggen levande men varje månad blir det åtminstone en månadsuppdatering.

Mars månad passerade med ömsom vin ömsom vatten (för vår del mest vin relaterat till familjens resa till Frankrike...oj, nu blev det långsökt). Månaden slutade ungefär där den började med en liten uppgång under mitten. I makrovärlden väntar alla girigt på nya lättnadsutspel och senast ikväll reagerade Wall-street positivt på ett "duvaktigt" utalande från Yellen - Citat di: "Hon sade där att centralbanken bör gå "försiktigt tillväga" med höjningarna av styrräntan med tanke på de ökade riskerna i den globala ekonomin, samt att hon väntar sig endast gradvisa räntehöjningar under de kommande åren."

Lågräntemiljön verkar helt klart bestå några år till. Det gör att det inte alls är orimligt att börserna nu vaknar till liv igen. Nåväl, den som lever får se.

Nere på vår egna "micro-nivå" så skedde några försäljningar av bolag utan tydlig roll/storlek i portföljen, helt enkelt inget som kändes långsiktigt. Följande bolag fick stryka på foten: Africa Oil, Tethys Oil, BEF, SAAB, SSAB, Ratos, SpiffX m.fl försvann. Därmed finns en del likvider att placera.

På köpsidan ökade vi i SHB (delade ut under månaden) och i Stillfront Group (deltog på en trevlig företagspresentation som hade hoppats hinna med att skriva om, bottom-line är: Jag (och bolaget) tror på bra försäljning av spelet Unravel), vi tog även en liten initial position i LinkedIn (Har märkt stort genomslag och det "oseriösa" Facebooks motvikt - kan även vara en möjlig uppköpskandidat för Facebook). Jag har också utifrån dramatiken i Vardia ökat något på 0,7 kr i väntan på besked av sannolik försäljning och likvidation av bolaget. Herregud, var ska detta sluta - antagligen kommer vi ångra detta men det är verkligen till "the bitter end" apropå Irvingsinvesteringars läsvärda inlägg om att släppa taget...

Nyspar till aktier blev skämmigt nog eftersatt denna månaden till följd av ett amorteringsbehov på ett privat lån för att kunna genomföra en sidoinvestering på den glödheta bostadsmarknaden i Stockholm (mer om detta i ett annat inlägg). Nyspar aktier blev 20 000 kr till KF Avanza.

Utdelningar börjar trevligt nog kicka in! Det känns som vi upptäckt en (kapitalistisk, helt på tvärsen med socialismen) hemlighet! Psst, vet du om att om du äger får du ännu mer...

Säga vad man vill om det, känslan är oslagbar för mig!
Det trillade in 600 kr från SHB, 475 kr från Castellum, ca 350 kr från McD, ca 100 kr från NWH och  O osv...


Sammanställning av de olika depåerna:

Avanza KF: 259 tkr (plus de 20 som är på väg in) = 279 tkr.
Nordnet KF: 275 tkr
Nordnet trad: 67 tkr
Degiro ISK:4 tkr (test)
Aktieinvest ISK: 685 tkr
Summa: 1,3 mkr. Det betyder 3% upp mot februari och 9% upp från årsskiftet (sparande och utdelningar inkluderat), ändå inte illa för en vagt negativ, sidledes börs! Bara att fortsätta att sätta intjänade pengar i arbete!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar