FAM OBEROENDE

FAM OBEROENDE
-

torsdag 26 maj 2016

Lite smått och gott

Castellums teckningsrätter ligger på depån.
Önskar att de var fler...givetvis blir det att använda varenda en till att teckna fler kvalitetsaktier!

Ska lägga ut en köporder på att köpa fler, det är alltid någon som slarvar med sådant här och missar erbjudandet.

I övrigt noterar jag att Apple fått lite skjuts uppåt. Kanske är det Warren B-effelten eller bara rykten om att ny iphone är på g, vad vet jag. Vi kommer troligtvis behålla aktien i decennier...

Trotjänaren HM har det tuffare. Nere under 260 kr vilket känns lågt. Vårt innehav är redan stort men jag kommer nog inte kunna låta bli att öka lite på dessa nivåer.

Min pensionsförsäkring som jag skrev om i förra inlägget fick en flygande start. + 14% eller mer än 10 000 kr mer på mindre än en månad. Hur ska det se när man är pensionär? :)

Alla bolag utom StarVault har dragit uppåt. Starbreeze över 40%...Även stora drakar som EA och A Blizzard med 16 respektive 13 %...kul!

Om några dagar är det dags att skriva månadsraport igen. Den kommer fortsätta slacka på insättningssidan. tyvärr men det är till följd av roliga anledningar.

Anledning 1: Vi har bestämt oss för att köpa en liten lägenhet (nyproduktion) i det glödheta Stockholms bostadsmarknad. Därför kommer inte insättningarna att vara lika stora framgent eftersom vi behöver betala av ett privat lån som gjordes för att betala handpenning. Det är ett bet på fortsatt låg ränta. Tanken är inte att omedelbart sälja med vinst utan att hyra ut den och skapa en passiv månadsinkomst, brf-stadgarna medger detta.

Anledning 2: Jag har startat ett aktiebolag och behövt avsätta 50 000 kr som startkapital. Det är därför bloggen går på halvfart med få inlägg, tiden räcker inte riktigt till. Bolaget ger mig möjligheter till passiva inkomster framöver, mer kan jag tyvärr inte säga just nu.

Sammantaget blir det tyvärr lite mindre inlägg här framöver men jag lovar at hålla i och dokumentera händelser av vikt, om inte annat för vår egen skull så vi kan följa vår vandring mot en än bättre och än ljusare framtid!


2 kommentarer:

  1. Fasen vad spännande det låter med dom framtida passiva inkomsterna. Grunnar själv massvis på olika affärsideer och andra sätt utanför börsen att skapa passiva inkomstströmmar.

    Lycka till på alla fronter!

    MvH Pengaregn

    SvaraRadera
  2. Det är alltid bra att ha bredd och flera kompletterande inkomstkällor. Vi hyr ut vårt hus idag när vi är bortresta men om ett drygt år är vi troligtvis hyresvärdar på heltid! :)

    SvaraRadera