FAM OBEROENDE

FAM OBEROENDE
-

torsdag 31 augusti 2017

Månadsrapport augusti

Månaden har präglats av oro och negativ börs. Ett geopolitiskt sandlådebråk mellan Trump och Kim Jong Un har satt sina oroliga spår. Man kan inte ta något för givet även om det känns helt absurt att tro att Nordkorea skulle kunna göra något utan ödesdigra konsekvenser, det måste även de inse. Men den senaste roboten över Japan vittnar ändå om sjuk sinneskyla. Det är galet provokativt.

Egentligen är det konstigt att börsen inte reagerar mer kan jag tycka.

Hur agerar familjen oberoende?
Vi säljer inte men håller ögon och öron öppna. Försöker fokusera på att vi ska ha pengarna länge. Egentligen skulle jag vilja ha en större kassa men det är svårt, det finns alltid något som verkar köpvärt.
Vårt senaste innehav, Hibbett sport har stigit ca 12% sen vi köpte. Nu blir det säkert lite upp och ner men det ska bli intressant att se hur nästa kvartal går. Jag tycker att aktien ska vidare mot 20 dollar innan årsskiftet.

Inser att våra portföljer tar ganska mycket risk då mixen mellan "turnarounds" och tillväxtbolag blivit ganska stor. Har flera kryddor också som blivit lite större än från början (både pga fin utveckling men även "nedsnittningssjukan") så det gäller att vara lite på sin vakt.

10000kr nyspar. Lågt men pga skatteskuld samt dyra inköp (Bl.a resa till Thailand-mer om det i separat inlägg!).

PengaPulsen just nu (avrundat):
Aktieinvest ISK: 769 000 kr (backat knappt 1%)
Aktieinvest IPS:    53 000 kr (backat drygt 2%)
Avanza KF: 660 000 kr (ökat ca 2%)
Avanza PF1: 101 000 kr (plus minus 0)
Avanza PF2:   94 000 kr (plus minus 0)
Nordnet KF:  341 000 kr (plus 7%, mkt pga Bitcoin)
Nordnet AD: 87 000 kr (plus minus 0)
Tessin: 50 000 kr (blir värt ca 53 000kr)
Summa: 2,155, dvs portföljen höll emot ganska bra. I realiteten gick vi lite back då nysparandet ingår i summan ovan. Men lite bättre än index för Stockholmsbörsen så klart godkänt ändå!

Hoppas vi klarar oss från jämmer och elände kommande månad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar