FAM OBEROENDE

FAM OBEROENDE
-

fredag 1 juni 2018

Månadsrapport maj

Sommarvärme!
Jag tänkte så här banalt att nu vill alla plantera blommor (Plantasjen), folk har GDPR-kris på företagen (Bisnode), det är varmt i Danmark också (Airteam), oljan har stigit i pris (Aibel) och medelsvenssons utan tjänstebil kan vara sugna på att uppdatera bilen inför stundande bilresor i sommar (kvd) osv...Det är dags att ta in det utbombade Ratos i portföljen! :)

Kanske, kanske kan till och med HM överraska positivt på rapport för nu behöver ju folk ha nya sommarkläder...

vidare...Det är varmt, folk blir törstiga och dricker alkohol, kanske en läskande cider. Det är snart fotbolls-VM, då dricker folk extra mycket (oavsett matchens resultat). Dags för Kopparbergs att leverera! Redan innehav men behåller även om jag är ganska trött på bolagets oförmåga att kommunicera.

Fotbolls-vm resulterar även i mer betting. Här kan vårt innehav i Mr Green ge mer. Bolaget handlas på helt andra multiplar än konkurrenterna som Leovegas exempelvis. Tror Mr Green kan få revanch andra halvan detta år. Behåller.

När vi ändå är inne på betting så har Catena Media fått ny premiumvärdering utifrån uppgifter om att det kan börja röra på sig i USA och att vissa delstater ska börja tillåta online-casino. Behåller.

När det gäller gaming så går dessa bolag som tåget...himla kul, önskar jag hade större positioner men njuter av att de hur den portföljen fullständigt krossar alla index som går att få fram! :)

Content is king tyckte Telia och funderar på att köpa TV4....vet inte hur jag ska förhålla mig till det. Säkert kan det finnas bra synergier men det känns samtidigt som att gammel-tv är så ute det kan bli just nu. och ärligt talat, vad har TV4 egentligen..Let´s Dance...

Har börjat swinga aktier på ett mer aktivt sätt än innan i denna rapportperiod, mer för att det är roligt snarare än att det är en genomtänkt strategi. Än så länge har det gått bra. Provar mig fram för en mindre del av kapitalet. Har exempelvis plockat upp Pandora och Oriflame efter rasen efter rapporter som inte föll marknaden i smaken men där det kan vara tal om överreaktioner enligt mig.

När det gäller makro så är det stört hopplöst att hänga med i svängarna. Ena dagen handelskrig, andra inte, och så tillbaka till ruta ett igen. Iran i kylan medan Nordkorea nu är riktigt trevliga...På vår sida Atlanten så har Italien orsakat mycket snack...verkar som att de får ihop en regering trots allt men det lär inte ändra det faktum att landet är dåligt skött och kommer fortsätta vara det framöver. En Greklandskris x 10 ungefär...men än orkar inte marknaden bli orolig. Vi ger det några månader, kanske hinner det bli nyval innan dess...

Nyinsättning: 14 500 kr.

För oss så ser det ut så här i slutet av maj (tkr/kkr):
Aktieinvest ISK: 638
Aktieinvest IPS: 61
Nordnet KF: 385,5
Nordnet AD: 86
Avanza KF: 829
Avanza PF1: 146
Avanza PF2: 126
(Jmfs-post 219 tkr)
Summa: 2,27 (2,49) mkr .

Bara att knega vidare!

2 kommentarer:

 1. Kul skrivet och kanske har du hittat ett lönsamt spår!
  Det kommer i varje bli kul med Fotbolls VM :)
  Som jag skriver på bloggen, backade det med 1,5% för mig, så du är inte ensam med backande värde.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi får se! Ratos kapitalmarknadsdag verkar ändå fallit marknaden i smaken så bolaget steg några procent. Man får hålla på England i fotbolls-VM så det blir mer Kopparbergs inmundigat på ön...tack för kommentar, ska kika in din blogg!

   Radera