FAM OBEROENDE

FAM OBEROENDE
-

lördag 1 juni 2019

Månadsrapport maj.

”Sell in may and go away”... ett klassiskt uttryck som stämde detta år. Vi har lite mer kassa än normalt men ligger kvar i aktier och ser handelskrigets nycker som möjliga köplägen. Först prisade marknaden in ett lyckat avtal utan att något var klart. Sen fick man stora frossan när allt inte var frid och fröjd (lite naivt att tro att allt ska gå på räls känns det som). Vi får väl se hur en ok deal tas emot (vilket jag ändå tror kommer komma), kanske har marknaden börjat inse att ett avtal inte kommer lösa alla världens bekymmer.

Under tiden försöker jag fokusera på aktierna men det är lite svårt att hinna med. Noterar att Oscar P nu ändå lagt fram en plan för hur preff-ägarna ska hanteras (konvertering till ny sorts stamaktie), återstår att se villkoren, blir mycket spännande att syna!

Leo skickade iväg en riktigt bra rapport och jag sålde faktiskt av den då på plus. Känns som branschen har dör mkt osäkerhet. Leo kan säkert bli uppköpta men jag gillar inte känslan av reglering/osäker spelplan (hihi). Ökade istället lite i CTM vilket var en fortsatt dålig affär men där känns caset mer spännande och öppet kring bland annat utrullningen i USA där de ligger väl positionerade.

Vidare har vi välkomnat några nya innehav, exempelvis Stora E (tappat oförtjänt mkt) och Mips (blev sugen när jag lyssnade på podd med Armfeldt i Outsiders) samt IQiy (tradewar-trade).

Nyspar: 35 tkr

Avanza KF: 978
Avanz PF1: 100
Avanza PF1: 134
Nordnet KF: 262
Nordnet AD: 82
Aktieinvest ISk: 730
Aktieinvest IPS: 63

Summa: 2,35 mkr

Med tanke på att SIXPR index tappat närmare sju procent denna månad får vi vara nöjda med att bibehålla värdet och lite till!

Halvstolta hälsningar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar