FAM OBEROENDE

FAM OBEROENDE
-

torsdag 5 mars 2015

Äga danskt bolag som äger tyskars hus?

Berlin IV
Ett bolag som äger och kontrollerar 135 fastigheter i Berlin.
Jag tilltalas av affärsidén. Tror att staden Berlin på sikt kommer att få högre per kvm än idag till följd av att staden uppvärderas och jämförs med andra storstäder, demografi mm.

Har noterat att flera insiderköp skett den senaste tiden. Närstående till styrelsemedlemmar tankar på sig och det borde vara positivt.

Även noterat att bolaget planerar att göra återköp under 2015, likaså börja dela ut pengar så snart de har förutsättningar för det.

Bolaget rullar med svarta siffror och i dagens miljö känns fastigheter med en tvist likt denna ganska intressant.

Akelius har ju köpt mycket bostäder i Berlin och vad jag förstått betalat betydligt mer per kvm än vad Berlin IV använder när de värderar sina innehav. det kan alltså finnas lite dolda värden i dagens kurs under 3 DKK.

De verkar köra brutet räkenskapsår, delårsrapporten finner ni här

Som ni märker har jag svårt att inte vara spekulativ. Ska tilläggas att innehavet blir litet i förhållande till totalen, några enstaka procent.


Övrig notering: Protector ångar på helt galet. Över 4% upp idag, över 10% på en vecka och över 30% på en månad... behöver väl inte tillägga att de står i ATH över 60 NOK. Funderar faktiskt på att omfördela lite då innehavet vuxit till sig procentuellt sett till totalen till följd av den starka utvecklingen. Skulle ju vara lite mentalt skönt att säkra hem lite vinst från ett norskt försäkringsbolag också! :)


2 kommentarer:

  1. Hej! Trevlig och läsvärd sida. Två tyska alternativ på den tyska bostadsmarknaden :) tycker jag är Deutsche Wohnen och LEG Immobilien. Nu är kanske euron ska ned en del mot både svenska och danska kronan men det kanske kan vara värt en blipp på din radar. Särskilt Deutsche Wohnen har bra innehav i Berlin.

    SvaraRadera