FAM OBEROENDE

FAM OBEROENDE
-

onsdag 10 juni 2015

Extra cash

Skatteåterbäring trillade in idag. 13254 kr. Det blir en extra insättning på i ISK och KF om 5000kr vardera. Resten får gå till att kompensera högre utgifter än normalt denna månad då en elcykel inhandlats men vi ser det som att ett SL-kort är avbetalt på ca 1år. Dessutom har vi sålt två äldre cyklar för att kompensera utgiften. Det är skönt att susa fram i uppförsbackarna utan att bli svettig, perfekt start på dagen när vädret är fint som nu!

Att sälja av en hel del innehav för någon dryg vecka sedan känns just nu helt rätt.
Akelius preff har gått riktigt svagt på senaste och är sugen på att öka men nuvarande innehav är stort.

Vardia är nu bokförd efter emissionen och kursen föll idag, inte helt oväntat. Dock visade bolaget bra försäljningssiffror trots nedbantad personalstyrka så den underliggande verksamheten verkar tuffa på. Jag behåller aktierna ett tag till och försöker glömma bort dem (blir svårt).


2 kommentarer:

 1. själv fick jag betala 19´200 till farbror staten trots lån och utdelningar på ca 20k. Men det var mindre än väntat. Baksidan av småföretagande..

  Om det var en offroad från clasohlson ni köpte så vill jag varna om följande (då jag själv köpte en sådan förra året):
  1. Vrid åt allt som har med styret att göra.. Jag fick promenera en km med cykeln pga att styret helt släppte i sidled.. 90 grader höger innebar rakt fram... Vrid åt allt ni kan för säkerhetsskull..

  2. tramporna var helt i plast (detta har uppgraderats senare) och vid för mycket tryck (i mitt fall då jag skulle över en korsning) så brister plasten och en ofrivillig kullerbytta genomförs.. Detta är förstås ett garantiärende men irriterande med ofrivilliga cirkuskonster framför bilar vid rödljus..

  SvaraRadera
 2. Ajaj, känner till minusvarianten också via fru oberoende som också har bolag. Tack för tipset, det är faktiskt en Clas Ohlson-variant jag köpt men den var ihopskruvad i butik men ska undersöka styret för säkerhets skull!

  SvaraRadera