FAM OBEROENDE

FAM OBEROENDE
-

tisdag 11 augusti 2015

SAS pref, troligtvis nästa köp

Kina tynger idag och det är nog bara att se fram emot en skakig höst.
Då kan det vara skönt med en del "fixed income" i portföljen.
SAS pref börjar lukta köp tycker jag, ni får gärna motbevisa mitt resonemang.

Vi har ett lågt oljepris som lär bestå på låga nivåer av flera skäl. OPEC vill få bort skifferproducenterna i väst, Iran på väg in på marknaden och mindre efterfrågan t.ex.

Detta är rena drömmen för flygbolagen. Då SAS hedgar i förväg för oljepriserna kommer det bli allt bättre marginaler framöver.

Likaså verkar alla bantningskurer för SAS gett viss effekt. Bolaget har en tajtare kostym vilket är bra framöver.

När nu SAS även visar helt ok siffror på passagerartrafik och bra respons på nya europalinjer så tror jag att resten av året blir bra. Delårsrapporten kommer 8 september, den blir intressant.

Nu har en yield precis avskiljts och då backar kursen men om det blir som jag siar, att rapporten blir bra så kan även preffen åka upp en del eftersom den ännu ligger under inlösenkursen.

Oavsett är 10% direktavkastning väldigt bra! Anser att risk-reward så klart är högre än fastighetspreffarna men ändå rimlig och kommer sannolikt öka en del närmsta dagarna. Jag tror för övrigt inte att SAS kommer tillåtas gå i konkurs även fast politikerna kommunicerar ut tuffa budskap emellanåt.

Akelius gäckar mig också. De gör stora förvärv och presenterar ny kanonrapport.
Preffen ligger nu på låga 305 kr, det är väldigt bra köpläge anser jag. Risken för inställda betalningar får anses vara mycket låg. Nu är direktavkastningen 6,5%. Bara att parkera pengar här om ni har några! Själv har vi förhållandevis stor andel av portföljen i denna aktie redan men är ändå sugen att öka något.

2 kommentarer:

  1. Köper också i de preffarna. Väntar på att investerarna återupptäcker akelius, verkar rätt omotiverat att kursen ska ligga kring dessa nivåer, med tanke på den tillväxt akelius visar. I fallet SAS får lågt oljepris ses som positivt, även om det även gynnar deras konkurrenter. Det kanske tar ut varandra? Har inte viktat jättemycket i SAS, men visst är det trevligt med hög avkastning :)

    SvaraRadera
  2. Hej Johan! Kul att vi har samma känsla för preffarna ovan. Jag ökade med 100 Akelius förra gången den dippade ner till 304, det var då det emitterades nya preffar till större drakar med budförfarande. Möjligen håller sig kursen här ett tag men jag antar att vi båda äger aktien för utdelningens skull så egentligen kvittar det. Tror vi kommer få stökig börs i höst och då är det inte orimligt att fler söker sig till preffar med lite kursstegring som följd, vi får se!

    SvaraRadera