FAM OBEROENDE

FAM OBEROENDE
-

lördag 30 april 2016

Månadsrapport april

Det är bara att konstatera att tiden går fort när man har roligt! Här är det fattigt med inlägg och det har sina förklaringar. Mycket på jobb, mycket hemma och mycket med ett sidoprojekt att starta ett aktiebolag.

En månad swischade förbi och den avslutas nu med pyrande rökdoft ute i den annars så friska kvällsluften.

Har inte varit särskilt aktiv på börsen men några mindre affärer har skett.

Vi köpte Starbux efter rapport som iinte togs emot väl, såg det som en bra entry i ett bolag vi önskat äga tidigare. Det blev 50 aktier till 57,5 dollar.

På rapportfronten kan väl Apple nämnas som föll ner igen i rapportsammanhang och aktivisten Ichan sålde hela sitt innehav vilket också fick aktien att backa. Jag är lång Apple då jag vägrar tro att de har slut på innovationer. Det är bara att vänta och se, vi har tålamod!

Vi tecknade oss även i ipo:n för Resurs bank och erhöll 100 aktier.
Tanken var nog främst att sälja om de drog iväg men nu får de väl ligga och skvalpa ett tag. Resurs känns väl positionerad inom nischade banksegmentet och har många företagskontokort kopplade till sig.

En hel del utdelningar trillade in under månaden, de största från bl.a Telia och Swedbank.

Min flytt av pensionsförsäkring från Skandia till Avanza har äntligen gått igenom (1000 kr kompensation inlagd, tack för det!). För detta belopp om ca 65 000 kr köpte jag dataspelsbolag. Det blir lite spännande att följa! Ett litet bet på VR och allt kul som kan tänkas komma inom spel- underhållningsbranschen framöver. Hitintills är det minus om någon tusenlapp men denna ska ju ägas många år till! Innehaven ses nedan:
Egentligen skulle denna depå kunna ingå i redovisningarna men då denna och andra liknande (frugan har en liknande som ännu inte är flyttad från Skandia och jag har även en IPS på Aktieinvest om ca 45 000 kr) får det ske vid årsskiftet.

Sparandet denna månad blev nog årslägsta, 10 000 kr till följd av kommande större utgifter (fest) och avbetalning på ett privat lån (för insats i en lägenhet). Vi får satsa på att komma ikapp när detta är avbetalt.

Nåväl, så här summeras månaden rent kapitalmässigt (avrundat):

Avanza KF: 293 700 kr varav ca 70 000 kr likvider
Nordnet KF: 279 000 kr varav ca 20 000 kr likvider
Nordnet AD: 70 400 kr varav 200 kr löst.
Aktieinvest ISK: 680 000 kr varav 3 000 kr likvider (här återinvesteras utdelningar automatiskt)
Degiro: 4 300 kr.

Summa: 1, 326 mkr (2 % upp från mars inklusive sparande och ca 1% utan men inklusive utdelningar). sisådär men ingen fara så länge trenden är långsamt stigande.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar