FAM OBEROENDE

FAM OBEROENDE
-

tisdag 28 februari 2017

Månadsrapport februari

Månaden blev ett smärtsamt tydligt exempel på hur oseriös börsens bolag kan vara. Jag tänker givetvis på ElTel-aktien som åkte på rejält med stryk sen bolaget först sköt upp rapportdatum och sedan lyckades vinstvarna en TREDJE gång inom loppet av några månader. Det är inte OK. Det är mycket anmärkningsvärt hur man kan ha så fel så många gånger och på så vis vilselett alla utan direkt insyn, dvs (förhoppningsvis) hela marknaden. Hela noteringen luktar riktigt unket. Kolla här: http://www.eltelnetworks.com/sv/svenska/nyheter/lyckad-notering-av-eltel-pa-nasdaq-i-stockholm

Jämför med detta: http://www.eltelgroup.com/sv/eltels-operativa-ebita-for-q4-och-helaret-2016-understiger-vasentligt-tidigare-vagledning-delarsrapport-for-q4-publiceras-en-dag-tidigare/

Att missa estimaten så här grovt tyder på att man blåst upp prognoser och fifflat för att få det att se bättre ut än vad det verkligen bra. Man kan inte bomma så här. 

Fd Vd, Axel Hjärne -  Hoppas du skäms! Kan du se dig själv i spegeln? 
http://www.di.se/nyheter/drog-fran-bolaget-och-dumpade-aktierna/
Så skamligt. Han visste att han pumpat upp när han sålde av. Hoppas han tvålas dit av FI eller ngn annan.

Bara för att ett bolag är noterat innebär det INTE att de är seriösa. 
En kniv som faller kan fortsätta falla.
Vi sålde alla aktier i detta luftslott.
Så, nu har jag skrivit av mig lite!

Kopparbergs rosade inte marknaden som har handlat ner aktien ordentligt med oro för svaga intäkter pga pundets brexitnedgång. Jag håller med Magnus Andersson om att valutorna är brus och att det är bolagets kassaflöde som betyder något och där ser det fortsatt bra ut. Vi har ökat senast idag på 208 kr.

Apple fortsätter att prestera och gå starkt och Warren ökar som bara den. Riktkursen höjs. Skulle inte bli förvånad om vi ser 180$ innan året är slut.

Vi har köpt en alternativ investering i Tessin (slutsålt radhusprojekt i Borlänge) om 50 000kr. 10%, ett års löptid. Bra risk-reward. Innebar att en del aktier avyttrandes.

Vi sparade 30000kr.

Läget:

Avanza KF: 482 tkr
Avanza PF1: 87 tkr (dataspelsbolagen fortsätter att ånga på!)
Avanza PF2: 90 tkr (flytt pågår-seeega Skandia). Bokför ändå in den som kommande här enligt tidigare meddelat.

Nordnet KF: 296 tkr
Nordnet AD: 88 tkr

Aktieinvest ISK: 755 tkr
Aktieinvest IPS: 53 tkr (Inte redovisad innan, flytt från Swedbank för några år sen gör att slippa avgifter). Består av fonder.

Degiro: 4 tkr (testkonto)
Tessin: 50 tkr

Summa: 1,9 mkr.

Inser att det är en helt fantastisk siffra, börjar dock bli lite rastlös och vill komma framåt snabbare till frihet och valfrihet. Samtidigt medveten om att det inte går med någon "Quick-fix" här.
Hoppas ni haft en bra månad?

2 kommentarer:

 1. Tråkigt med Eltel, men sådant kan hända på börsen, men rejält illa att hantera bolaget på detta sätt!
  Men imponerande se hur mycket ni sparar och hur mycket ni har i totalen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Ja, man får gråa hår av hur illa man kan sköta ett noterat stort bolag. Vi hade en väldigt liten position i aktien så det blir mest brus men ger ändå upprörda känslor. Tack för berömmet! Vi sparar på då mycket vi kan detta motsvara ca 50% sparkvot och är vad vi klarar utan att höra gör stora avkall i nuet, Ska kolla in din sida. Mvh

   Radera