FAM OBEROENDE

FAM OBEROENDE
-

onsdag 31 januari 2018

Månadsrapport januari

Hej å hå vad det svänger om börsen. För HM är det dock rakt ner i källarn. Jag kan inte låta bli att fascineras över hur rätt olyckskorparna fått och hur världsfrånvända man måste ha varit i ledningen. Pappa-son-konstellation känns sådär just nu. Särskilt när dagens besked om förtäckt nyemission bara leder till att "pappa" får ännu mer makt. Nä det luktar unket, det måste tillstås. Eftersom vi nu sitter "fast" här nere på botten med Perssons pack så är det bara att invänta kapitalmarknadsdag och se vad som framkommer där. Om fler ogynnsamma manövrar gentemot småsparana framkommer (det är väl bara sådana kvar nu, institutionerna har till stor del sålt) så blir jag allt mer övertygad om att detta är en medveten manöver för att kunna köpa ut bolaget från börsen. På dessa nivåer så tror jag faktiskt att familjen skulle ha råd. Kanske lite väl bitter stämning här för stunden men man undrar faktiskt hur det kunde gå så fel med en framgångssaga likt detta bolag. En nyttig lärdom att ta med sig. Inget varar för evigt.

Nåväl nu när man fått skriva av sig lite så kan vi se hur blodigt det blev för totalen.

Januari sammanfattas med 15 300 kr i nyspar.

Utdelningar har det ju inte kryllat av men några tusenlappar kom in ändå via bl.a preferensaktie ALM och Amasten samt från amerikanska bolag som Walt Disney, Pepsi och Wal-Mart.  Lite utländsk kupongskatt hittade även åter till depån, tack för det!

Status i portföljerna:
Aktieinvest ISK: 847 tkr
Aktieinvest IPS: 59 tkr
Avanza KF: 752 tkr
Avanza PF1: 115 tkr
Avanza PF2: 114 tkr
Nordnet KF: 370 tkr
Nordnet AD: 86 tkr
Ursprungliga Tessinbeloppet (50 tkr) är infört till Aktieinvest och Avanzadepå.

Summeras till: 2,34 mkr, dvs samma värde som vi började året med. Det betyder att portföljen backat lite eftersom den även fyllts på med nyspar  under tiden. Den skjuts uppåt som varit försvann mer eller mindre idag och igår, främst till följd av HM.

Nu hamnade jag där igen, hos HM...men jag är inte bitter! Jo, lite.
 

4 kommentarer:

 1. Ja om inte annat så visar H&M att inget bolag är "idiotsäkert". Alla bolag kan falla hejdlöst, oavsett. Härlig summa ni sitter på, fortsätt spara och återinvestera några år så har ni en fin slant in passivt via utdelningar varje månad.

  Ja börsvärdet är inte mycket att hurra för, titta bara på hur det gått för Omega Healthcare, ett annat "idiotsäkert" alternativ, -21% i vår portfölj, har då bara ägt bolaget i ett år. Dock höjde de utdelningen nyss så det får man vara nöjd med i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Precis, finns inget bolag som står emot förändring. Ett annat exempel är GE som verkat i över hundra år men som nu är rakt ner i källarn. Så länge man gör lite mer rätt än fel och sprider riskerna så ska inte enskilda bolags fadäser påverka allt för mycket. Tack för kommentar!

   Radera
 2. Jag hade haft HM sedan 2009 men sålde allt efter stor tvekan, det mesta runt 200 kr. Jag tycker det låter som det kommer ta lång tid innan de vänder på skutan. Kommer den ner till 100-120 kr, så tror jag familjen slår till och köper ut bolaget.

  Tycker du ändå får vara nöjd med portföljen, inga förlorade pengar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Lyckat drag att sälja med facit i hand! Jag ska se vad som framkommer på kapitalmarknadsdag, det får bli en vattendelare. Tack för kommentar!

   Radera