FAM OBEROENDE

FAM OBEROENDE
-

tisdag 10 mars 2015

Hedga portföljen med alternativ Buffet?

Prem Watsa är en "guru" inom investering, inte lika känd som "Buffet, Charlie och de andra grabbarna (läs gubbarna) men med ett otroligt "track-record" än så länge. Han är helt klart skärpt och har koll.

Hans försäkringsbolag Fairfax fick jag upp ögonen för på Jordholmens blogg nyligen. Bolaget är ett alternativt Berkshire med "bear-touch".

Noterade även bland kommentatorsfälten att Fairfax nyligen startat ett investmentbolag med indiska innehav vilket låter som musik i mina öron. Indien har ju haft en fantastisk utveckling och jag tror det kan fortsätta länge till, allt talar för landet just nu. Högutbildad, ung befolkning, sjunkande arbetslöshet, stimulanser för att få igång företagandet m.m.m. Premiärminister Modi verkar göra allting rätt. Han är därmed största risken, skulle något hända honom skulle vi få ett kaos, var så säkra.
Läs mer här:
http://www.theglobeandmail.com/report-on-business/economy/prem-watsa-embraces-his-roots-with-fairfax-india-fund/article21804445/

Jag blir genast sugen att köpa en del av båda bolagen och äga långsiktigt.
Måste dock sova på saken.

--------
Övrigt.
Knappt halva innehavet i Protector såldes idag på 61 NOK. Fortsätter att gilla bolaget, enbart en riskjustering då bolaget tagit stor andel av portföljen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar