FAM OBEROENDE

FAM OBEROENDE
-

onsdag 31 augusti 2016

Månadsrapport augusti

Vad är det som går och går men aldrig kommer till dörren?
En klocka säger de flesta. Jag säger även ens aktieportfölj. Den går upp, ner, i sidled och strävar vidare i prediktioner om framtiden. Dag ut och dag in. Under tiden läcker den pengar som hamnar på vårt konto och placeras tillbaka in igen där de får växa mera.

ja lite så kan man sammanfatta mitt kompletterande svar på gåtan ovan, nu dags att se till utvecklingen.

Utan att ha ens tittat denna månad (det har varit så många olika andra bollar i luften) så misstänker jag att våra innehav är högre värderade än någonsin. Vi får se om jag har rätt. Vi har inte ens hunnit med att föra över nya sparpengar! Denna redovisning är alltså utan tillfört månadsspar.

Jag börjar med att logga in på vår största depå, Aktieinvest ISK....Se där. Där fanns 727 000 riksdaler. Det ligger ca 8000 kr och väntar på att återinvesteras. Vi har fått 24 000 kr i utdelningar hitintills i år här. trevligt. Ett av de största innehaven, Akelius Pref, har börjat nosa på tidigare nivåer och det har gjort stor skillnad för värderingen.

Jaha, nästa depå för rakning eller vad man ska säga: Tittar till Avanzadepån. Hur mår du?....
Bra visar det sig. 345 000 kr har vi där. Lite utdelningar och oinvesterade sparpengar summeras till 13 000kr.

Måste även nämna min pensionsdepå som jag satte enbart i dataspelsaktier. Den står nu 23% högre än när jag köpte i april. Däremellan har vi haft en brexit och ganska skakigt i övrigt men det verkar inte finnas något stopp för Starbreeze, EA, Activision Blizzard och de andra. Den depån är nu 83 000 kr istället för investerade 65 000 kr.

Jaha, Nordnet står näst på tur. Här finns både en KF och en traditionell depå.
Den trditionella står i 81 000 kr. Även här finns en liten skvätt om 150 st Starbreeze med GAV på 3,5 kr. Tänk om jag köpt fler då det begav sig!

KF summeras till 305 000 kr. den här portföljen är rätt spretig och ärligt talat inte så motiverad i alla fall. Det är högt och lågt med både tvåsiffriga blå rader och även motsvarande på den röda minussidan, t.ex Vardia på minus 60% som får vara kvar som en påminnelse om att det osannolika faktiskt kan inträffa.

Nåväl. Slutligen en liten testdepå i Degiro. Den visar upp 4 tkr.

Sammanfattningvis blir det (jag är för trött att räkna i huvudet, miniräknaren åker fram): 1,458 mkr och jag hade rätt, beloppet har ökat om än marginellt från 1,43 mkr. Det är ändå 28 000 kr på en månad av att göra ingenting! :)

Till detta ska adderas åtminstone 10 000 kr i sparpengar som ska föras över så snart som möjligt.
Portföljerna får fortsätta att gå och gå...
Trevlig kväll!

6 kommentarer:

 1. Det tuffar på riktigt bra, kul. Inte långt kvar tills du når två miljoner :)

  Med vänlig hälsning,
  /GL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jajamen! Sjukt hur snabbt det gått från 1 till detta belopp. Tack för besök och kommentar!

   Radera
 2. Känner igen det här, då det även för mig har varit en månad med mycket annat. Går in och kollar depåer och inser att det stigit en hel del. Så skön känsla. Snart når du 2 millar, fortsätt kämpa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, skönt att höra att det är fler än jag som är lite väl passiva ibland! Ja, 2:an kommer nog inom en "närtid", vi kör på!

   Radera
 3. Snyggt jobbat! Jag har lite samma "problem" med gamla depåer med latent skatt så det sjunger om det. Dock har jag flyttat Nordnetpappren till Avanza så det räcker att logga in på ett ställe i alla fall. (Eller egentligen har jag fortfarande kvar en del då jag väntar på tilldelning på ett par nyintroduktioner men snart så...)

  Hur kommer det sig att du inte flyttar depåerna till samma företag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet egentligen inte. Kanske lite riskspridning men att någon av nätbankerna skulle hamna på obestånd känns minimal. Det har nog bara blivit så. Förvisso kan det vara bra att ha flera konton om man vill teckna i populära IPO:s och ibland har de olika kampanjer som gratis courtage t.ex. Men vi kanske renodlar och flyttar över till en huvudaktör vart det lider. Avanza eller Nordnet, vem vill ha oss mest? ;)

   Radera