FAM OBEROENDE

FAM OBEROENDE
-

söndag 18 september 2016

Mikrobolagsblogg

Sommaren är slut men vilka höstdagar vi bjuds på!

Jag ligger i sängen och summerar upp veckan, tar igen lite bloggläsande och finner smått och gott som alltid. En intressant blogg som jag fann via Gustavs sida (som vanligt mycket läsvärda inlägg, denna gång om "100-baggers") var bloggen Mikrobolagsanalys i kommentatorsfältet (https://mikrobolagsanalys.wordpress.com/)

Han funderar t.ex på Gullberg och Jansson sonar verksamma inom pool och spa, en bransch som förvisso inte är optimal i kalla Sverige men kanske just därför! Jag tycker mig se att hemma-spa-anläggningar och pooler ökar stadigt, även hos "vanligt" folk. Bolaget tar fram värmeanläggningar och pooltak vilket låter som handen U handsken för just ovan beskrivet, köldkänsliga Svedala.

Bolaget ser ut att vara skuldfritt och ett prognostiserat p/e på 10, klart intressant!

Bloggen har även snappat upp Nordic camping vilket jag själv gjort. 
Tack Gustav (även denna skribents namn) för bra blogg!

Annars ligger en väntad nyemission i Collector som kommer tecknas.

HM har det svettigt med vädret och med tanke på septembers start lär även nästa Q bjuda på väderursäkter.

Tur att vi struntar i detta och fokuserar på det bolaget kan påverka. Ex onlinesatsningar (om än i grevens tid) och nya förvärv av intressanta startups. Sen nya butiker på nya marknader såklart.

Godnatt!

3 kommentarer:

  1. Det gläder mig att du har hittat till Mikrobolagsanalys och gillar innehållet. Tanken är att försöka lyfta fram mikro- och småbolag med intressanta förutsättningar. Sedan har jag även skrivit om bolag som inte alls befinner sig där tex. Nordic Camping eller Gullbergs i termer av balansräkning, ägandeskap försäljning (läs Cybaero). Men det är viktigt att veta vad man ska undvika också som aktieägare. Bloggen riktar sig till den erfarne som söker uppslag men även den som är intresserad av småbolag och tror sig kunna göra mycket pengar på dem men som saknar erfarenheten.

    Trevlig vecka,
    Gustav

    SvaraRadera
  2. Tack för omnämnandet och kul att bloggen uppskattas! Och kommer du på ämnen jag borde skriva om, säg till!

    SvaraRadera