FAM OBEROENDE

FAM OBEROENDE
-

måndag 6 augusti 2018

FB upp 7% sen köp

Ändå lite intressant hur snabbt det går för marknaden att omvärdera bolags intjäningsförmåga (som man väl ändå får koka ner som ett strikt samband till bolags aktiepris). Jag tänker på Facebook. Förvisso kom rykten idag om att FB kanske sökt bankinfo för att integrera med Messenger (något de dementerar). I dagarna kom även rykten om ny dating-tjänst. Oavsett så tackar vi för sju procent mer slantar än innan köp. Nästan lite för enkelt! Tror vi kommer ta hem lite kortsiktig vinst om handeln är någorlunda intakt imorgon.

Tesla gick för övrigt som en (SpaceX-)raket och det var helt rätt att sälja hälften innan och resten under  början av nästa dag. 16% upp på en dag, många korta positioner som sved ordentligt! Det är helt sjukt hur snabbt ett ”förlåt” kan blidka en hel finansmarknad och hur snabbt det går att skifta sentiment. Jag är nog fortfarande kort i tanken men väntar nu att göra samma övning igen tills ny info om produktion och kassaflöde presenteras.


4 kommentarer:

 1. Såg för övrigt att Pandora vinstvarnat nu på kvällen efter stängning och det förklarar (tyvärr!) de senaste dagarnas säljtryck...sjukt trött på att insiderinformation verkar läcka som ett såll...Hurusom så tycker jag att den nya guidningen ligger i korten redan och mina antaganden var lägre, fann ändå aktien köpvärd här nere, ska bli intressant att se hur aktien går imorgon!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Brutalt nerställ i Pandora nu på morgonen, -18%. Tji fick jag som trodde en del av detta var inprisat. På 350 DKK är det svårt att låta bli. Ökar med 50 aktier här nere. Blir till att läsa PM och sedermera rapport (tidigarelagd) om detta är en värdefälla eller riktigt köpläge

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 2. För någon som rör sig just i dejting världen och inte har "Facebook"... Det vore nådastöten för en sån som mig om Facebook börjar erbjuda dejting på sin sida. (Har inget intresse av att skaffa "Facebook"). Kanske dags att blanka Tinder, Match.com mfl?

  SvaraRadera