FAM OBEROENDE

FAM OBEROENDE
-

lördag 2 februari 2019

Månadsrapport januari

Som i bandy händer det en hel del på marknaden. Så här skrev jag i november-rapporten:

Marknaden fortsätter att blåsa snål motvind och visst känns det toppish nu när traders spekulerar bort miljoner av andras pengar och behöver fly landet...när alla sätter hela sitt hopp till utfallet av ett G20 möte som kan leda till ingenting och när allt fler börjar snitta ner sig i bolag som säkert kommer att leverera vinst, så länge pusselbitarna faller på plats.

Här befinner vi oss och av den anledning är det många med mig som längtar efter ett ”relief-rally” nu i december! Frågan är vad det ska bygga på bara. USA börjar kännas riktigt svagt och det enda där som kan boosta riskaptiten vidare är försiktigare FED i kombo med att Trump twittrar handelsvänliga saker. Får vi inte det så talar mycket för ett riktigt oroligt (läs: pissigt) 2019.”


Frossan fortsatte ett tag till men sen blev det lite bättre. Det som främst hände var att FED blev lite försiktigare samtidigt som ett antal uppstyltade fotografier på ett stelt leende USA och Kina vid förhandlingsbordet lugnade den hypernervösa marknaden. Därefter kom också ett antal positiva tweets av USA:s vuxna baby, tillika världens mäktigaste man och saken var biff ett tag till. Biffen börjar dock få lite väl sunkiga tillbehör, en statsapparat som stängdes ner (förvisso tillfälligt öppnad men smockan hänger kvar i luften) och ett Kina som svajar betänkligt ur många aspekter.

Jokern anser jag vara Brexit, den är väldigt svårtolkad just nu. Blir urträdet uppskjutet så blir det positivt, blir det hårt så blir det klart negativt. Hur det går vet nog ingen. Marknaden förutsätter just nu ett sansat urträde.

Det är bara att hänga på och njuta av att vi är i kvartalsrapporternas underbara värld igen. Åter ska vi få syna facit på temperaturen just nu och höra lite framåtblickande vd:ar vars ord kommer få betydelse för de kommande månaderna. Än så länge känns det helt ok med hyggliga resultat.

Nyspar: 35 tkr

Som jag lagt till kommentar om i förra inlägget måste jag ha haft lite för bråttom i min årssummering (kamp mot klockan och barn som skulle vakna). Facit blev några procent sämre. Ska se om jag orkar backa bandet och ta fram exakt siffra. Är ju ändå lite intressant för att mäta årsavkastningen.

Januari har hurusom gett ett litet uppsving, portföljerna har överlag hoppat upp ett antal sköna procent sen sist och summeras nu till:

Aktieinvest ISK: 686 tkr.
Aktieinvest IPS: 58 tkr.
Avanza KF: 937 tkr
Avanza PF1: 98 tkr
Avanza PF2: 111 tkr
Nordnet KF: 358 tkr
Nordnet AD: 74 tkr
Summa: 2,32 mkr.

Jag har testat att köpa en hygglig post Ahlsell efter budet om 55. Det var lite för stort gap mellan aktiekurs och budnivån, ca3,5% vilket kändes som fina snabba pengar. Nu har styrelsen gått ut och rekommenderat ägarna att acceptera budet så mycket talar för att det går igenom.

Andra händelser i rapport var att vi ökade lite i Apple på nerstället i december. Och att jag ökat i Pandora. Den rapporten blir riktigt intressant!

Hoppas ni haft en god kapitaliserande januarimånad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar