FAM OBEROENDE

FAM OBEROENDE
-

måndag 31 december 2018

Årssummering 2018

Wow vilket år!

På hemmafronten har det varit full föräldraledighet för mig men ändå helt ok inkomstmässigt då min snälla arbetsgivare toppar upp lönen de första sex månaderna till 90%. Vilket lyxigt land vi lever i när det gäller föräldraförsäkringen. Nästan lite för bra...

Alternativ investering utanför börsen med uttag om 219 tkr.

Nåväl.  Det är snart nyårsafton och 15 minuter tills lillan ska vakna så detta inlägg skriv lite i all hast.

Nyspar blev: 296 000 kr.
Utdelningar:  ca 50 tkr.

Årets summering:
Avanza KF: 947, ca -16% för året.
Avanza PF1: 94, ca -14% på året.
Avanza PF2: 110, ca +2% på året.
Nordnet KF: 332, ca -11% i år.
Nordnet AD: 74, -12% i år.
Aktieinvest ISK: 680, ca +10 % i år.
Aktieinvest, IPS, 53, ca -7% i år.

Summa 2,3 mkr. (jmf störande post om 219 tkr) gör att resultatet mot 2017 ska vara 2,52 mkr.

Vi slutar alltså året där vi började ungefär och det är på grund av nysparandet och utdelningarna eftersom portföljerna gått ca minus 5 procent på totalen detta år. Det är faktiskt lite bättre än index men alltid trist med negativ utveckling. 

Hade vi gått likvida i augusti, september så hade vi slutat året på rejält plus men så är det, börsen är lynnig, vem vet vad som sker nästa år. Tänker att det är 50-50 mellan plus och minus på kommande år. Beror mycket på vad som sker på makrofronten som man inte kan råda över. 

Vi får smälta detta över några rejäla glas champagne ikväll och fundera på vad 2019 kan ge oss.

Gott nytt alla läsare, hoppas 2019 blir ett riktigt bra år!


3 kommentarer:

 1. Grymt kul att läsa någon som faktiskt är positiv och tacksam till de generösa regler som vi har för föräldrapenning i Sverige. För det har vi faktiskt men det mesta jag hör är hur dåligt allt är och hur lång tid Försäkringskassan tar på sig mm. Roligt med positiva tongångar istället!

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sent svar! Tack. De som är negativa kan börja med att släppa blicken på naveln och åka ut i världen och kolla runt lite. Finns inget land där statusen som förälder är lika hög som i Sverige, inget annat land värdesätter den tiden lika högt. Tycker jag åtminstone. :)

   Radera
 2. Edit: inser att jag måste ha räknat fel på konto Avanza KF. Jag använder viss belåning där ibland och måste ha missat att dra av denna. Värdet/utfallet var alltså ännu sämre, ca -18% på årsbasis.

  SvaraRadera