FAM OBEROENDE

FAM OBEROENDE
-

onsdag 3 april 2019

OP pref - Värdefälla ett faktum

Hakor ska man inte sticka ut för då riskerar man en snyting. En sådan fick vi igår då besked om inställld utdelning (och inlösen) meddelades från bolaget ihop med en rad andra åtgärder för att skapa citat: ”långsiktigt hållbar kapitalstruktur”. Skitsnack!

Så här är det (i backspegeln).
Obligationslånen prioriteras framför allt annat.
Oscars reklamkampanj om att ryktet om deras död var klart överdriven framstår som felaktig information till allmänheten och de mindre aktieägarna
Oscar har uppenbarligen inget samvete alls eftersom han sålde sina preferensaktier i februari. Dessa dialoger pågick högst sannolikt redan då.
Att varsla byggbolaget visar att de inte längre har något intresse i att färdigställa pågående projekt.

Så här blir det troligen:
SCENARIO 1:
Bolagets dagar är räknade.
Någon nyemission kommer inte, då borde den redan kommit.
Ofärdiga projekt och planerade kommer säljas till större aktörer för vrakpris (rädda det som räddas kan).
Bolaget kommer sedan att ansöka om rekonstruktion och de som inte får en spänn blir bottenskrapet, dvs småaktieägarna.

SCENARIO 2:
Bolaget har en dold agenda att minska lånekostymen och trimma ner verksamheten till ett minimum för att bli någorlunda attraktiv uppköpskandidat.
Ett större fastighetsbolag (Balder eller utländsk) förvärvar stor andel av aktierna i bolaget genom en riktad nyemission eller genom att OE säljer sina stamaktier och frikopplar sig (tack för den här tiden Oscar!).
Fortsatta turer kring prefägarna. Kanske erbjuds nya stamaktier i OP eller i uppköpande bolag.

Scenario 2 är givetvis det mest önskvärda ur ett preferensaktieperspektiv.
Sannolikheten att det inträffat känns inte så stor i dagsläget utan är nog mer av ett önsketänkande.

Vi har inte bestämt hur vi ska göra med innehavet vi har. Det lutar åt att behålla tills mer info framkommer. Vi medvetna om att vi riskerar ytterligare nedgång om 100%.



4 kommentarer:

  1. Oj, det var tråkigt att höra. Hoppas det reder sig. Jag hade inte sett deras reklamkampanj, vad sjukt. Jag hade nog trott att Oscar skulle rekapitalisera, men han skiter tydligen helt i sitt eget rykte.

    Givet nuläget verkar det vettiga vara att avvakta.
    Mvh investera-pengar.blogspot.com

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Ja, vi sitter nog kvar och riskerar hela kapitalet. Helt utan samvete/skrupelfri verkar han vara men det är ju så att många miljoner står på spelandet honom som han vill rädda. Mycket besviken, trodde mer om en som är polare med Erik Selin och Sven-Olof Johansson.

      Att pref B går upp så mycket idag övergår mitt förstånd men omsättningen är låg så det går att manipulera, skapa hype. Den borde värderas på samma sätt som A-pref, kring 10% av inlösenvärdet men just nu ligger den mycket högre.

      Radera
    2. Såg att mobilens autokorrekt gjorde en del ord lite obegripliga. Många miljoner står på spel för honom. Vi får anta att han gör vad han kan för att undvika kk men utifrån vad vi vanliga människor vet ser det onekligen mörkt ut. Jag måste tillägga att skulle Oscar P falla så blir jag på riktigt orolig för landet Sverige. Riskerar att bli en utlösande faktor till en riktigt fördjupad bostadskris i landet som lägger en ännu större våt filt över nyproduktion generellt. Det i sin tur ger lågkonjunktur delux med minusränta och en skämtvaluta. Hjälp...

      Radera
  2. Jag har nu listat ut varför B-aktien stiger mer. Sannolikt på grund av att de flesta ägarna till denna begärde inlösen av sina aktier och då kan de inte handla med dem. Det är alltså en mycket liten freefloat/omsättning av aktier med större svängningar som följd.

    SvaraRadera