FAM OBEROENDE

FAM OBEROENDE
-

tisdag 23 december 2014

Inköp innan jul

Idag köpte vi 90 Akelius pref.aktier till. Kursen (321,50 kr) känns helt fel och antingen har vi missat något mrmarket ser eller så är det fyndläge i slutet av 2014 hur konstigt det än kan låta. Oavsett trillar trevliga kvartalsvisa utdelningar in som förhoppningsvis kan kompletteras med en kursjustering i sig. Bolaget utgör nu tillräckligt stor andel av portföljen även om jag inte är orolig för bolagets verksamhet, förmåga att betala etc.

Eftersom vi har lyxproblemet likvider i isk/kf-skal vilket är dumt av skatteskäl kommer sannolikt fler stabila högutdelarinköp att göras innan årsskiftet.

En tråkig julklapp i form av ett restskatt gör att 30000 av likviderna tyvärr måste plockas ut och skickas till SKV. Totalt ska ett betydligt högre belopp in till dem och vi vrider och vänder på våra konton (både roliga och mindre roliga) för att skrapa ihop detta. Tur att januarilönen kommer vara lite större än normalt till följd av för mycket arbete...

Nu är det ändå väldigt lite fokus på blogg och ekonomi. Julledigheten är underbar. Våra barn har fått leka i snön idag, lillgossen för första gången. Det är stort och mäktigt att vars småbarnsförälder. Lite småjobbigt också men någon gång kommer vi få sova ordentligt! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar