FAM OBEROENDE

FAM OBEROENDE
-

tisdag 22 september 2015

Hur tänker de egentligen?

Det finns många anledningar att skaka på huvudet nu.

Jag börjar med budgeten som Magdalena Andersson la fram igår. Det är inte meningen att denna blogg ska vara politisk men ibland måste man göra små undantag. Om jag generaliserar så får alla som jobbar det lite sämre. Vi överlever givetvis men med de högsta marginalskatterna i hela världen och minskade jobbskatteavdrag så främjar det inte direkt de som är hungriga att föra Sverige framåt. Kan inte politiken lyssna på expertisen. Sänkt skatt leder till fler jobb. Punkt.

ROT och RUT har bidragit till att minska svartjobb och gett de som haft svårast att skaffa jobb bättre möjligheter att starta eget. Bättre att arbeta svart och vara långtidsarbetslös enligt S+Mp (och V).

Om staten ska ha några intäkter att balansera med så måste ganska många jobba. Borde man inte då se till att göra det så bra som möjligt för denna grupp människor?

Järnladyn får sammanfatta mina tankar:

Jag tänker samtidigt på stackars Ingves som ska försöka få fart på det här landets inflation. Det blir inte direkt lättare av budgeten som kommer leda till mindre konsumtion. Det enda vapen han kan skramla till med är ytterligare en räntesänkning av minusräntan ner till -0,45% som leder till ännu konstigare förhållande mellan riksbank och stat och risk för ökad skuldsättning och likviditetsbubbla, något som ingen vill ha! Likaså helt i otakt med FED som förvisso vilade på hanen men som absolut inte kommer sänka till minus igen. Som någon uttryckte det på twitter: "Budgeten är en våt filt över den brasa som Ingves eldar på".

Nästa huvudskakning går till Volkswagen och den idioti som nu uppdagats med erkänt fusk av emissioner. Vinstvarningen om dryga 60 miljarder var givetvis ingen rolig nyhet i allt elände. Aktien slaktades i Frankfurt och hade jag bara lyckats hitta något instrument att korta VoW i idag hade jag gjort fina pengar. jag upptäckte vinstvarningen av en slump under den första minuten och kursreaktionen var då 2-4% (gårdagens fall inte inräknat). Kursen fortsatte ner 20% under dagen. Så kan det gå när girigheten i de övre skikten tar över och ingen vågar ifrågasätta. Huvuden lär rulla likt bildäck nerför gatorna i Wolfsburg.

Skänker också en tanke till Arnhult (Rutger) som tror sig kunna fiffla till sig Tribona för låg premie genom att snacka ner aktien totalt senaste året. Kolla till exempel på det här klippet 23 minuter in.

Köper han den av barmhärtighetsskäl nu? Nej, han tror att han är smartare än gemene man och via sitt korsägande hit och dit och nytryckta preffar likt en riksbank i miniatyrformat ska han tillförskansa sig en förhållandevis trist verksamhet och aktie, men sättet han gör det på! Inte konstigt att kursen på aktien ligger långt under budet, för att ingen annan än Rutger och hans lakejer tror att affären går igenom. Tycker att det är lite för enkelt att heta Rutger Arnhult just nu, han har nog fått lite storhetsvansinne av alla preferensaktier han skjutit ut för att finansiera sina förvärv. Den dag räntorna sticker upp och fastighetspriserna ner lär det inte vara lika kul att få ihop kalkylen.

Slutligen lägger jag till en bild som någon tagit av en diskussion på placeras forum. Jag tror att fler än jag skakar på huvudet åt "Svarar en gång till".
2 kommentarer:

  1. låt oss vara ärliga budgeten gick igenom med hjälp av S+Mp (och V) + Alliansen... sorgligt skådespel denna "opposition" ställer upp till med.

    SvaraRadera
  2. Absolut. DÖ urholkar förtroende och gör all opposition väldigt ihålig.

    SvaraRadera