FAM OBEROENDE

FAM OBEROENDE
-

måndag 28 september 2015

Månadsbokslut september

Ännu en månad. Jorden har snurrat ca 30 varv till kring sin egen axel ute i kosmos och vi lever småbarnsliv i höstrusket dvs "lämna-jobba-hämta-äta-natta-städa-sova-liv".

Börserna fortsätter att stöka och det känns som att det finns många fina chanser att snitta ner sig i bolag man vill äga.

Vi sparade 49 500 kr denna månad men det täcker in två månadslöner (sen inbetalning av augustilönen och mer aktiv överföring nu i september). Oktober kommer alltså inte att få lika stort sparbelopp insatt som det ser ut just nu  - när det skulle behövas som mest, jag tror börsen kommer backa betydligt.

Vi gör en genomgång av hur portföljen utvecklats.

ISK-depån:
Denna del är ner. Anledningen är Akelius preferensaktie som står för en ganska stor del av  portföljen har haft det motigt. Vi äger den för utdelningens skull och den minskar inte så det är ingen fara på taket. Anser att den är väldigt köpvärd nu som ett lågriskalternativ.
Telia har också backat och vi ligger förhållandevis tungt i den också, direktavkastningen och eventuell extrautdelning kompenserar.

Slutligen har Scandi Standard inte marknadens förtroende. Även den aktien ligger under inköpskurs men jag ser ingen anledning att oroa sig där heller.

Vi har inte gjort några nya inköp.


Depåvärde utifrån tillgångsslagSEK Andel 
Likvida medel362,900,06%
Aktier630 936,4599,94%
Summa  631 299,35100,00%

Utdelningen hittills i år ligger på drygt 24 000 kr vilket är trevligt!

KF-N: Nysparande 4500 kr.
Depån backar också till följd av oro och dålig timing i inköp, bl.a ABB men som den nettoköpare man är gör inte det något. Surdegen Vardia ligger kvar och väntar på att bli uppköpt. Egentligen borde man ha snittat ner sig men då förtroendet är noll känns det inte rätt.

Vi har inte tryckt på någon köpknapp här heller ännu. Kommer antagligen att öka i ABB.

Saldo5 479 SEK
Marknadsvärde224 426 SEK
DEPÅVÄRDE229 905 SEK
Utdelning om några hundralappar.

KF-A: Nysparande 45 000 kr men bokföringsmässigt skulle 20 000 kr av dessa ligga i augusti.

Hurusom backar även denna portfölj om man inte tar hänsyn till nysparandet.
Totalt värde134 323,77 SEK
Då HM nu ligger under 300 kr är det ett givet köp inom kort, jag tror det kommer fortsätta att leverera tillväxt som försvarar dagens kurs utan problem. 

Trad.depå: Inget nyspar eller förändringar i portföljen. Även denna depå backar lite marginellt. 

Summa: 57 139.

Totalt summeras detta till: 1 051 tkr. Fortfarande miljonärer men vi får mentalt stålsätta oss för att vi  inte är det om en månad. 

2 kommentarer:

 1. Inte fy skam att kunna sätta av 49 500 kr :)

  Hoppas du inte har något emot att jag lagt till dig på min blogglista!

  Hälsar Utdelningsseglaren
  utdelningsseglaren.blogspot.se

  SvaraRadera
 2. Absolut inte! Jag gör likadant.
  Som jag skrev är det mer än en månads sparande som den summan innefattar. I normala fall kan vi klara att spara runt 30 000 kr på våra två löner.

  SvaraRadera