FAM OBEROENDE

FAM OBEROENDE
-

torsdag 1 december 2016

Månadsrapport november

Månaden bjöd på en del IPOs och vi tecknade både Alligator, Serneke och nu senast igår Volatis stamaktie. Samtliga såldes första handelsdagen efter att kurserna steg. Då alla var övertecknades blev tilldelning mager så vi pratar några hundralappar per bolag i vinst men bättre än inget!

Vi passade på att öka innehavet i Scandi Standard efter fågelinfluensavirus och den eventuella vinstvarning som bolaget gjorde till följd av detta. Vi tror långsiktigt på att konsumtion av kyckling kommer öka i de nordiska länderna och då är det mumma när oroligheter inträffar dom gör att vi kan öka antalet aktier till ett hyggligt pris.

Har även tackat ja till att nyttja våra teckningsrätter i nyemissionen i fastighetsutvecklingsbolaget Amhult2 och bett om att få teckna fler aktier (50) än de vi får via teckningsrätterna. Det är ett bolag jag gärna skjuter in mer pengar i, de verkar göra det mesta rätt.

Tyvärr kostar renovering av sommarstugan hela vår sparkvot.
Vi ser även detta som en investering i vårt egna "fastighetsbolag" :)

USA dundrar på och en FED-räntehöjning i december borde redan vara inprisad i marknaden.
Samtidigt stundar italienskt val med osäker utgång och konsekvens. Om man ska utgå från att missnöjestrenden håller i sig så blir det regeringsskifte och stök.

Status på de olika depåerna.
Aktieinvest: 731 tkr, backat lite. Främst beror det på att vårt förhållandevis stora innehav i Akelius pref som backat ner från 320 till under 310. Ångrar att jag inte hyvlade av lite. Är nu lite sugen på Volati pref som fått in mer kapital i och med noteringen av stamaktier.

Avanza: 384 tkr. Har ökat lite. Nordic Camping som jag tänkt öka i har fått ett uppköpsbud. Lite synd tycker jag. Mkt talar för bolaget, särskilt den svaga kronan. Gjorde ett litet spek.köp i SpiffX i samband med vinstvarning. Lyckat. Upp ca 45% sen dess men beloppet var lågt till följd av risken.

Nordnet: KF står i 315. Ökat lite, USA-aktier har ju gått starkt. Rensat bort lite chansaktier som ex SIAF och XBRANE.
Den traditionella depån står i 87. Har flyttat över lite medel hit pga Amhults NE. Skanska har gått starkt efter USA-valet (hopp om mkt infrastruktursatsningar.
Degiro tar jag nu bort ur redovisning då jag inte tycker deras sida är bra. Ca 4tkr tas ut och flyttas till Avanza.
Summering uppgår till drygt 1,5 mkr. Nu är det bara att sikta på tvåan! :)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar