FAM OBEROENDE

FAM OBEROENDE
-

torsdag 3 maj 2018

Månadsrapport april

Stora förändringar.

En rejäl kaka (fram tills idag 219 tkr) plockas ur aktieportföljen. Ska placeras utanför börsen, ett sätt att minska korrelationen mot börsen. Därför kommer redovisningen ha en jämförelsestörande post och den kommer bli större under året. Därför kommer jag ha med detta belopp.

Aktier verkar fortsatt vara det enda alternativet och så fort vissa oroshärdar lägger sig och småputtrar för stunden kan börserna hämta ny kraft. Samtidigt blir känslan en stampande börs. Det är svårt att komma vidare. Visst trillar utdelningar ut på vägen men vi har mer eller mindre rört oss sidledes sen 2015. Kanske ska man vara nöjd med en utdelning på 3-4% när pengar verkar vara fortsatt gratis?

Tråkigt i så fall och då känns beslutet att minska aktieandelen helt rätt. Vi får se om det var klokt eller ej.

Flera swing-försök har gjorts under månaden med blandad framgång. Överlag har depåerna haft en hyfsat bra månad. Till exempel fortsätter min korta position av Avanza att vara lönsam även om aktien inte fick det straff jag trodde den skulle få när Creades fick säljrek. Jag tror aktien är fortsatt övervärderad på dessa nivåer (p/e 33, p/s 12,8). Omsätt ning ökar men vinst följer inte med .Jag tycker inte aktien förtjänar att vara över + 20 procentenheter i år.

Likaså är jag nu ganska övertygad om att Tesla är ett blankningscase. Elon Musk må vara visionär men någon som håller i pengarna är han inte. Att de ska nå sin utlovade produktion och positivt kassaflöde under året finner jag svårt att tro efter att ha läst på lite. Här är fallsidan mycket stor då bolagets kostnader skenar. Det finns liksom ingen backup eller andra chans. Gårdagens sågning av analytikerna på conf.callet var inte heller särskilt betryggande.

Insättning nyspar: 15 500 kr.

Så här har portföljerna utvecklat sig.
Aktieinvest ISK: 637 tkr,  +4% under månaden men ett uttag om 219 tkr.
Aktieinvest IPS: 62 tkr, +7,5%
Avanza KF: 826 tkr, +7%
Avanza PF1: 124 tkr, +10%
Avanza PF2: 124 tkr, +9%
Nordnet KF: 383 tkr, +6%
Nordnet AD: 83 tkr, -0,7%
(Jmfs-post 219 tkr)
Summa 2,24 (2,45) mkr. Bara att jobba ikapp tappet!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar