FAM OBEROENDE

FAM OBEROENDE
-

onsdag 16 maj 2018

Sålt GE

GE började vi köpa strax under 15 dollar, aktien fortsatte dock ner och var ner och nosade på 12,80. Ikväll kom den över 15-strecket igen. Under tiden har vi köpt fler även fast det varit lite tufft att se minus och alla negativt inställda kommentarer till bolaget. I min värld är det ändå så att nuvarande ledning fått ta över en riktig bajamaja som man ändå försöker reda i så gott man kan och det lär ta tid att få alla bränder som pyr här och där släckta.

Aktien var upp en bra bit ikväll och jag sålde nu vårt innehav med ca 12% förtjänst. Jag kan ha fel men tror aktien är uppe och vänder här, det blir nog vinsthemtagningar från botten, kanske köper jag tillbaka på ny dipp. GE var inte något långsiktigt case utan mer en ”margin of saftey” som det med facit i hand var för tidigt att börja köpa. Man ska inte underskatta negativa trender och hur lång tid en ”turnaround” kan ta.
1 kommentar:

  1. Uppföljning: Det blev läskigt nära min förutsägelse. Aktien tokrasade igår när VD talade klarspråk med Wall Street som inte fick höra det de hoppats på. Aktien ner ca 7%, jag kunde inte låta bli att köpa tillbaka en del. Idag går den upp...jojo är bara förnamnet och den effektiva marknaden har helt klart viss "efterklang" innan den landat rätt! Rent makro så talar högt oljepris för GE, stark dollar borde också vara bra. Det verkar som man jobbar aktivt med att sälja av finans- och försäkringsdelen som känns som den mest udda delen i konglomeratet. Jag håller ett tag igen och ser avd som händer!

    SvaraRadera