FAM OBEROENDE

FAM OBEROENDE
-

fredag 1 mars 2019

Månadsrapport februari.

Februari bjöd på sakta men säkert stigande nivåer och det börjar helt klart prisas in en hel del framtida succéer såsom nedgrävd stridsyxa mellan USA o Kina och duvaktiga centralbankschefer.

I stort är jag nöjd med rapportsäsongen. Att fortsätta överraska positivt tror jag dock blir svårt utifrån själva den organiska verksamheten, då krävs valutaeffekter eller andra stimuli som uppköp, uppdelningar eller utdelningar/återköp. Lite ”trend” denna gång har varit att sminka grisen genom att höja utdelning en hel del och samtidigt redovisa fallande tillväxt, rörelsemarginal eller vinst. Som lite plåster på såren. Ska man fortsätta lyckas under året behöver man skickligt/tursamt plocka ut russinen ur kakan. En grannlaga uppgift.

Under februari gick Ahlsell-affären i lås. Kanske hade vi tjänat mer på att följa med i en indexfond under denna månad men det är inte fy skam att få drygt fem procent på ca 1,5 månad. Köpt i slutet av december för 52,25kr och löstes in nu i mitten av februari för 55kr.

En smäll vi åkte på under månaden var en för vidlyftig affär i Oscar Properties preff. Jag trodde inte fallhöjden skulle vara så här stor. Ju mer man läser på desto mer inser man att den ”säkra” utdelningen inte är så säker. Har dock väldigt svårt att se Oscar kunna leva med en konkurs. Jag tror faktiskt att han ordnar finansiering och jag tror det blir en riktad nyemission där antingen Balder (kompisen Erik Selin) eller Fastpartner (pappfigurer Sven-Olof Johansson) går in likt Klövern gjort i Tobin. Annats är utländsk aktör som vill gå in med etablerad lokal partner. Då lär preferensaktien rusa i höjden så vi behåller på vinst och förlust. Blir det inställd utbetalning och kk så blir det smärtsamt men lärorikt.

Februari summeras i övrigt för vår del till:

Nyspar: 1000kr. Ja ni läste rätt, det är inte en nolla fel. Det har varit stora utgifter denna och föregående månad.

Portföljerna har följande värde till dagsdato:

Aktieinvest isk: 696 tkr
Aktieinvest ips: 61 tkr
Avanza KF: 962 tkr
Avanza pf1: 94 tkr
Avanza pf2: 123 tkr
Nordnet KF: 306 tkr (här ses värdetappet om nästan 50k relaterat till Oscar pref).
Nordnet AD: 78 tkr
Summa: 2,32 mkr

Samma summa som förra månaden. Vi har parkerat här helt enkelt med gungor o karuseller!

2 kommentarer:

  1. Jag är benägen att hålla med dig om OP.
    Mvh investera-pengar.blogspot.com/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Än lägre nivåer idag på OP pref. Under 80kr nu...om det har så illa som priset antyder borde omsättning vara större. Aktier för 1,5 mkr omsattes idag med swb och nrd som största nettoköpare...kliar i fingrarna men risken för hög...

      Radera