FAM OBEROENDE

FAM OBEROENDE
-

söndag 16 mars 2014

Utländska källor till information

För att vårda sköta om portföljens alla bolag så behöver vi ägna en hel del tid åt att hålla oss uppdaterade på bolagens händelser och läsa analyser/tankar/hårda fakta om bolagen. Många av bolagen i portföljen är utländska så man får öva upp sin ekonomiengelska.

I det enorma brus av information som finns gäller det att hitta bra källor. Tänkte därför passa på att tipsa om vilka utländska sidor på internet som bevakas av oss.

För kursrörelser och "hårda fakta" använda Google och Yahoo Finance.
Har också hört att Bloomberg har en bra mobilapp men har inte kommit så långt att den installerats ännu.

När det gäller lite mjukare information och tyckande så är Seeking Alpha en väldigt seriös aktör med ett omfattande forum för analyser och tankar kring bolag. Nivån är generellt hög, de som skriver är måna om att göra bra ifrån sig, (d v s det är inte som på di:s börssnack där "pump&dump" dominerar). Du lägger in vilka bolag som ska bevakas och får sedan länkar skickade till sig så fort något publiceras. Mycket mejl blir det men det är väldigt smidigt och många gånger räcker det att läsa ämnesraden för att avgöra om det är värt att klicka vidare.

Andra sidor om mer generell värdeinvestering och tips på bolag som följs någorlunda regelbundet är t.ex Daily Trade Alert, Montley Fool, 4-Traders

Sen så finns ju ekonomipressen i övrigt men den besöks inte lika frekvent då tiden är begränsad.
Jag har inte börjat följa utländska värdeinvesteringsbloggar ännu, ibland sporadiskt när de länkas av andra ekonomibloggare. Den som verkar populärast är Dividend Mantra

Vilka informationskällor tycker du är bra? Lägg gärna in fler tips i kommentarsfältet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar