FAM OBEROENDE

FAM OBEROENDE
-

tisdag 1 april 2014

Insättning 1 april och utdelningar

Vi lyckades skrapa ihop 10 000 kr från U som fördes över till depån idag den 1 april (inget dåligt aprilskämt). Skönt att komma ikapp februaritappet och hålla uppe spartakten.

Depån tickar på uppåt, dels till följd av insättningar naturligtvis men även eftersom kurserna för de flesta av våra aktier är positiva och de utdelningar vi erhåller återinvesteras. Med insättningen ovan går depåvärdet över 300 000 kr (med dagens börsklimat)!

Noterar att utdelning från Danske bank, Swedbank, Castellum m.fl erhållits. Utdelningar hitintills i år är nu 1413 kr.

Vi vilar på hanen med inköp. Vi har nu ca 30 000 kr i likvider. Vill se en generell sättning men den verkar inte komma...vad är det med marknaden???



2 kommentarer:

  1. Kul för er att det går upp i portföljen.
    Jag gör som ni dvs håller i utdelningar och pengarna på kontot tills det blir en sättning. Brukar ju bli av någon gång under sommaren.

    SvaraRadera
  2. Tack för din kommentar!
    Ja, det är kluvet med uppgång. Det är trevligt att se värdet på depån stiga men då man är nettoköpare skulle en sättning inte skada.

    Vi återinvesterar faktiskt utdelningarna direkt courtagefritt via vår depå. Vi har resonerat som så att eftersom utdelningsbeloppen är så pass små ännu så är det bättre att nyttja gratis courtage än att leta efter rätt tillfälle.

    Sättning till sommaren. Du går mot uttrycket: "Köp till sillen och sälj till kräftorna" :)

    SvaraRadera