FAM OBEROENDE

FAM OBEROENDE
-

söndag 3 augusti 2014

Inköp fonder till sonen

Av anledningar inte värda att ta upp här (främst semester) så genomfördes inköpen till sonen först nu i början av augusti fastän han fyllde 1 år i mitten av juni.

10 000 kr placerades i Nordnets s.k. superfonder (0% avgifter) med följande fördelning:

3000 kr i Danmark
3000 kr i Norge
3000 kr i Sverige
1000 kr i Finland

Spännande att se om dessa klår Avanza Zero som dottern har.

Överväger också att regelbundet köpa fondandelar för barnbidraget eller åtminstone för delar av det, idag går det direkt in på bankkonto.

För den som undrar är båda depåerna för barnen KF och står på mig med de som förmånstagare.
Då kan jag/vi välja vad dessa ska gå till, ex insats för bostad eller bil.

2 kommentarer:

  1. Hej!

    Om du/ni ändå är förmånstagare för depåerna, varför inte bara spara allt på samma ställe till er själva och sedan portionera ut lämpliga belopp till småttingarna när det börjar bli dags? Mindre administration ;-) Å de kommer ju som du nämner få ärva allt ändå så småningom.

    SvaraRadera
  2. Hej anonym! Bra fråga. Jag gjorde så här för att få lite ordning och reda. Med dagens avgiftsfria KF:er och ISK-depåer så kan man ju lätt ha flera. Sen tänker jag att vi ska visa barnen sina egna depåer under resans gång för att de ska få upp ögonen av långsiktigt sparande. Då blir det sannolikt roligare att titta på sin "egen" depå. Dessutom vill jag inte att de ska drabbas av "hybris" när de ser hela familjförmlgenheten och giftmördar sin mor och far i förtid för att komma åt arvet...:) Skämt åsido så är det nog mest för enkelheten att och att dessa pengar ska bli tillgängliga för dem tidigare än de andra besparingarna. Mvh fam oberoende

    SvaraRadera