FAM OBEROENDE

FAM OBEROENDE
-

tisdag 4 september 2018

Månadsrapport augusti

En månad till har passerat revy och börsen nådde nya höjder. I depån är det blandad kompott. Några bottennapp finns kvar, exempelvis LeoVegas som jag ökade i och "dippköpte" på rapportdagen. Inget lyft, får ligga kvar och skramla tills nästa kvartalsrapport, visar även den klen tillväxt så är det nog fortsatt nedåtgående trend och bara att sälja och gå vidare, tillväxtbolag måste visa kraftig tillväxt för att behålla sin multipel.

Ett annat spelbolag, Cherry, har också gått kass på slutet i spåren av insiderhärva där VD och nu senast två styrelseledamöter handlat innan positiv/omvänd vinstvarning. Det är beklagligt och skadar naturligtvis förtroendet för ledningen. Förhoppningsvis blåser det över och bolaget kan återfå sin fundamentala värdering men det kan naturligtvis dröja om det finns fler hundar begravna?

Kunde inte heller låta bli att ta in Catena media efter rapport och insiderförsäljning. För tidigt visade det sig då Dagens Industri genom Rickard Bråse kapade bolaget vid fotknölarna och raset fortsatte.
Här tror jag ändå bolaget är värt mer än dagens aktiepris. Bolaget fortsätter dra nytta av att man är bland de största inom sitt slag och är, som jag uppfattar det, väl positionerade för USA-marknaden som är i sin linda.

Facebook stampar vidare men har inte lyft mer än några procent. Trots rekordnoteringar i USA så det gäller att hålla ögonen på den även om det känns som att det finns flera knappar att trycka på för att öka vinsterna (ex Instagram, WhatsApp, Messenger).

Pandora har kickat sin VD och rekryterat nytt friskt blod i form av ny Kinachef från Nike. Låter bra, hoppas ny VD också blir en lyckad rekrytering. Jag blir mer och mer komfortabel med att nivån här är botten. Pågående återköp gör hela tiden aktien billigare.  Den här ganska färska gedigna analysen stärker den tesen. Här ligger vi kvar, ganska tungt (ca 4% av totala portföljstorleken).

THQ presenterade i sin q2 en rökare till rapport även fast det inte fanns några nya injektionskickar.
eller vad sägs om: "Koncernens rörelseresultat (ebitda) för andra kvartalet steg till 207 miljoner (39,7). Här hade tre analytiker i snitt tippat 121 miljoner, enligt Bloomberg News". Mäktigt!
Nu väntar marknaden spänt på att man höjer ribban ett snäpp till genom ett nytt förvärv, kassan är fylld och jag tycker det är så kul att följa en skicklig VD i form av Lars Wingefors som dessutom är "all-in" sitt egna livsverk.

Nästa gamingaktie jag gillar är norska Funcom. Deras Conan-spel säljer riktigt bra och de har flera intressanta titlar i pipen.

Ett bolag som fått fin "lagom" uppvärdering är Pricer. Här köpte vi en portion som stampat länge. När flera fina order dök upp så gick kursen upp för att sedan falla tillbaka. Så har det varit länge, länge och även här har ledningen och styrelsen varit orsaken enligt mig eftersom man inte lyckats tillsätta en VD under lång tid. När tf VD blev ordinarie och presenterade en mycket fin kvartalsrapport så släppte det äntligen och nu har aktien värderats upp från 8-9 kr till 12-13 kr. Roligt!

Ett bolag som går i väntans tider är Hemcheck som meddelat att deras hemolys-apparat ska bli klar med sin CE-märkning i "höst" och som idag reviderades till ”i år”. Det är en trigger och när detta väl sker så inleds ett nytt kapitel i bolagets historia med fokus på att producera och sälja sin utrustning till sjukvården (förhoppningsvis i hela världen). Ska bli spännande att följa hur det går. Än så länge har ledningen levererat det de sagt och de säger att arbetet fortlöper enligt plan.

Risken är således ganska hög i portföljen. Det gäller att ha rätt i sex fall av tio...typ.
Och så har det varit denna månad. Sammantaget har utvecklingen ”bara” varit någon enstaka procentenhet denna månad. Sämre än index till följd av bl.a spelbolagen nämnda ovan.

Under månaden nysparades dock 50 000 kr vilket var väldigt bra!

Portföljsammanställning vid månadsskiftet:

Avanza KF: 1,01 mkr
Avanza PF1: 126 tkr
Avanza PF2: 120 tkr
Nordnet KF: 427 tkr
Nordnet AD: 86 tkr
Aktieinvest ISK: 665 tkr
Aktieinvest IPS: 61 tkr

Summa 2,495 mkr. Det går ändå åt rätt håll!

     

2 kommentarer:

 1. Funcom har jag också stora förväntningar på, på sikt. Läser man tidigare års redovisningar (2015-), så är det helt uppenbart att nya ledningen gör rätt saker på rätt vis nu. Redan i December tror jag nästa stora hit kommer med lansering. Det kan bära riktigt långt.
  Mvh https://investera-pengar.blogspot.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Funcom har mycket spännande på gång! Verkar som att japan älskar Conan Exile. https://www.dualshockers.com/conan-exiles-ps4-almost-sold-japan/

   Radera