FAM OBEROENDE

FAM OBEROENDE
-

lördag 30 januari 2016

Månadsrapport januari

En stökig börsmånad med stora slag. För oss som nettoköpare så är det bara bra med rimligare värderingar av bolagen. En månadsrapport likt denna är egentligen irrelevant då det är ett så kort tidsintervall men det är ändå intresant att se hur jag tänkt och resonerat.

Jag har tagit några friska bet på Ryssland och oljan som i skrivande stund varit bra. Carnegie rysslandfond, Black Earth Farming och certifikatet Olja S har alla gått upp mellan 5-10% sen inköp vilket mildrar vår generella nedgång en aning. Nu är detta små andelar av totalen. I dagsläget ser jag en större uppsida än nersida i oljan. BEF är ett litet bet på de kontinuerliga insiderköpen som skett i aktien. Att Ryssland ska börja producera mer inhemskt till följd av sanktioner bör vara positivt för ett bolag som BEF som slimmat och trimmat sig redo för "skörd"...

Ett annat inköp som gjordes var Hifab, nertryckt teknikkonsult med framtiden för sig. Sverige behöver satsa och bygga infrastruktur och bostäder. Jag är själv i branschen och vet hur snacket går, det ser väldigt positivt ut med fortsatt högtryck framöver.

I övrigt ökade jag lite i ABB, HM och Telia på negativa dagar för att sänka GAV.

Jag har sålt ETF:en SPFF som inte gått så bra och som kändes tråkig, väljer hellre mina egna utdelare  och är redan i relativt stor utsträckning preferensaktieexponerad.

Jag har tecknat mig i noteringen för xbrane och erhöll 455 aktier. Det är ett spännande område med bio-generika och ägarbilden ser stabil ut. Jag håller tummarna för den 3 februari när den börjar handlas.

Jag reflekterar att risknivån ökat i portföljen för att jobba mot trenden. Jag motiverar risken med mindre positioner och en lång spar- och investeringshorisont som tål en del missbedömningar.

Nysparandet blev bara 15 tkr än så länge men ska öka med åtminstone 10 till innan månadsbryt, vårt mål är 30tkr/månad men även vi har känt av januaribaksmällan.

Hur ser det ut då?

Aktieinvest ISK: 664 tkr. 1500 kr i utdelning av Walt Disney och Amasten pref.

Avanza KF: 210 tkr. Inga utdeln.

Nordnet KF: 253 tkr. Mindre utdeln på några hundra av bl.a O och NWH.

Nordnet TD: 67 tkr

Summa: 1194 tkr. Ok med tanke på hur risigt börsen gått.

Hur går era tankar kring börsen, investeringarna och utsikterna?
Trevlig fortsatt helg önskar familjen oberoende!

2 kommentarer:

  1. Önskar det fanns mer pengar att handla för när värderingarna gick ner. Men det går fler tåg. Februari och mars kanske går bättre än januari? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Johan! Det är fortsatt skakigt nu under rapportsäsongen, rycker rejält i köpfingret för HM på 270kr!

      Radera