FAM OBEROENDE

FAM OBEROENDE
-

måndag 14 oktober 2019

Liten paus

Det händer mycket i vårt liv just nu och det är svårt att få tiden att räcka till.
Därför lägger jag bloggen i vila en stund. Det blir nog inte mer än en årssummering efter detta inlägg i år. Jag slutar inte helt. Jag vill kunna följa vår investeringsresa i framtiden men inläggen kommer när de kommer helt enkelt.

Jag kan för de första tre kvartalen säga att vi underpresterat index en hel del i år. Det är nog även efter index vi hamnar när året är slut även om man inte kan veta det nu och eg spelar set ju ingen roll för ett enstaka år hur man presterar mot ett visst index (vi är till att börja med inget index utan högst alfa-nischad säregen förvaltning efter eget huvud så indexjämförelsen haltar från början). Men det är klart, fortsätter trenden bör man ju ge upp och låta indexfonder ta över.

Ska bli spännande att följa q3-rapporterna. Kommer sätta börshumöret framöver. Alla verkar väldigt baissiga till q3:orna, jag sticker ut hakan och tror de överraskar på uppsidan.
Så förskräckligt är det inte ännu. Om Trump och Xi sedan kan göra några resoluta handslag är julnisserallyt en realitet.

Slutligen:
Oscar P har nu biktat sig i media. Han säger sig vilja delta i kommande nyemission, jag tror det först när jag ser det. Bolaget har också gett ett erbjudande om att byta in preff mot 25 st stamaktier.
Med dagens värde på stam är preffarna värda ca 170 kr men handlas i 55.

Kruxet till den höga riskpremier är fortsatt ansträngd ekonomi och att nyemissionen och villkoren inte är satta. Jag räknar modest med att pref åtminstone borde bli värd runt hundralappen om Oscar tecknar och de även hittar en samfinansiär till gasklockan. Då är det ändå ett ok erbjudande. I allra bästa fall presenteras en ny storägare i samband med emissionen, exempelvis Fastpartner som gick in i de norra tornen. Senast 6 november delges villkoren.

Klart.Slut3 kommentarer:

 1. Jag har faktiskt också funderat i de banorna kring Oscar P sista tiden.
  Mvh investera-pengar.blogspot.se

  SvaraRadera
 2. Another one bites the dust...

  SvaraRadera
 3. Hej! 

  Vi vill tipsa om vår tjänst Blogghubb, där vi hjälper bloggare att synas. I vårt bloggflöde sammanställer vi nya blogginlägg från massvis av olika bloggare (med en kort inledning + en länk till bloggaren). Tjänsten är helt gratis, och kommer alltid att vara det.

  Om du vill att din blogg ska synas i flödet kan du följa instruktionerna här (väldigt enkel process): https://blogghubb.se/ansok 

  Med vänliga hälsningar
  Grundarna av Blogghubb

  SvaraRadera