FAM OBEROENDE

FAM OBEROENDE
-

fredag 10 januari 2014

Första inlägget

Hej!
Vi har bestämt oss för att bli ekonomiskt oberoende.
Den här bloggen är främst skapad för oss själva så att vi kan dokumentera och minnas vad vi gjorde under resan mot detta, vi är redan en bit på väg. Vårt mål är att ha mer tid med familjen under medan barnen bor hemma.

Under 2014 kommer J vara föräldraledig. När det är dags att börja jobba igen i höst 2014 kommer J att jobba deltid, sannolikt 80%. Planen är också att U ska kunna börja göra det då. Från hösten 2014 kommer vi alltså att jobba deltid båda två. Målet är att successivt öka den andelen under årens lopp beroende på hur sparandet och placeringarna går.

Det långsiktiga målet är att sluta som arbetstagare och leva på utdelningar och starta ett eller flera egna bolag (sannolikt inom fastighetsutveckling) och göra sig helt oberoende av andra inkomstkällor än våra egna.

Livet är för kort att kasta bort genom att jobba åt någon annan. Det är bättre att jobba åt, och äga sig själv.

Om du har frågor och kommentarer är du mer än välkommen att höra av dig! Vi är inte torra bakom öronen vad det gäller investeringar så vi ser fram emot kloka råd och diskussion under resans gång!

3 kommentarer:

  1. Kul med en blogg till att följa. Vi är av ungefär samma sammansättning men har inga klara mål om att skapa någon pengamaskin eller liknande, i dagsläget är nog målet endast att skapa en stark ekonomi för oss.

    Ha det gott!

    SvaraRadera
  2. Tack för hälsningen!
    En stark ekonomi räcker långt och det är det primära för oss också. På sikt tror jag dock att en pengamaskin inte är omöjlig att uppnå, ränta-på-ränta-effekten ska inte underskattas om man är målmedveten och kontinuerligt återinvesterar utdelningarna. Ägamintid har nyligen skrivit lite om utdelningseffekten. Bästa hälsningar från fam O!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut inte. Jag ifrågasätter bara vår egna målmedvetenhet. Vi är långt ifrån så flitiga som exempelvis Ägamintid. Det var för övrigt där jag hittade er men har lagt till er på min blogroll nu.

      Radera