FAM OBEROENDE

FAM OBEROENDE
-

måndag 30 juli 2018

Bottenfisket fortsätter

Facebook - Nu kom missen som fick det skyhögt värderade FB att dyka ca 20% på en dag, galna belopp med tanke på börsvärdet. Jag tror (tyvärr) FB är här för att stanna. De har galet bra förutsättningar för att skörda enorma annonsintäkter. Jag har provat deras marknadsföring vid enstaka tillfällen via jobbet och de når ut väldigt effektivt i förhållande till kostnad. De har ihop med Google mer eller mindre monopol (kallas visst duopol) på hela nätets annonsintäkter. Det är sjukt.
Har inte bestämt om detta är ett innehav vi behåller länge, troligen så kommer det att löna sig. Samtidigt kan det vara lockande att ta hem en vinst om aktien studsar tillbaka kommande månader, det är trots allt samma nivåer som vi hade i mars så något ”fynd” är det eg inte.

Köpte även några Boliden idag som gick ner skapligt på rapport. Jag tror aktien kommer repa sig. Metaller som återvinns är en spännande nisch och något som känns framtidssäkert.

Vidare ligger vi lång i Leovegas inför rapport och ökade lite idag på ännu en sur börsdag för lejonet. Det är en chansning men jag tror att deras strategi att hålla igen på marknadsföringen inför och under VM var helt rätt. Nu kan man öka flödet av nya kunder när alla andra bränt sina marknadspengar på att höras i det uppskruvade bruset. Förvisso i gen som helst garanti att rapporten är bra bara för att man gjort omvänd vinstvarning men på dessa nivåer är det så pass lockande att öka upp positionen lite.

Tesla-kortningen är mumma än så länge...här funderar jag på om jag ska tacka för mina +36% innan rapport eller om jag ska syna Elon hårt och skoningslöst den 1 augusti! :) Vad tycker ni?

7 kommentarer:

 1. Du talar om Elon här, han ljuger gärna för att de ska se bättre ut framför allt nu då han behöver trycka upp kursen innan han frågar om mer pengar. Därför så skulle jag räkna med ett ryck uppåt i kursen efter rapporten bara för att börja sjunka igen efteråt som vanligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också det är lite ”whatever it takes” denna gång, jag tror siffrorna mycket väl kan vara lite friserade för att få klämma dit blankarna, det har ju blivit en personlig vendetta för Elon att klämma dit dem. Sålde av en del igår efter att aktien tappade ca 3% till...

   Radera
 2. FB är jag skeptisk till i det långa loppet. Folk tröttnar på att hänga där, speciellt de unga. Dessutom kan an fråga sig vilken framtid en plattform har som i allt större utsträckning blivit vänsterpolitikens förlängda arm? Godtyckliga avstängningar, godtycklig kritik mm.
  Mvh https://investera-pengar.blogspot.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera

  2. Deras bas av användare är enorm och ökar så jag tror det är för tidigt att räkna ut fejjan. Även om kidzen hänger på snapchat så är de med köpkraft kvar på FB och på instagram (här tror jag det finns mycket outnyttjad potential kvar att kräma ut). Att börja agera med censur är dock allvarligt. Det jag tror är största hotet är att de sociala plattformarna får oss att må dåligt. Det kan komma en protestvåg och att man kopplar ner sig för att bli mer närvarande i det verkliga livet. En sorts ny grön (analog) våg :)

   Radera
 3. Läser just nu boken om Elon Musk. Han kör rätt skoningslöst med sina anställda. Kräver det omöjliga till och från. Men han lyckas tack vare det landa på fötterna varje gång. Kanske går det inte i det långa loppet att hålla på så!? Vem vet? :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir superspännande att se hur det gått för bolaget och vad Elon kommer säga på konferenssamtalet. Hoppas han får många frågor!

   Radera