FAM OBEROENDE

FAM OBEROENDE
-

torsdag 16 oktober 2014

Äntligen köpläge i HM!

Som vi har väntat. på något gott. Nämligen att börsen skulle surna till. Nu kan vi som nettoköpare äntligen passa på att köpa till bra värderingar (dvs lägre än senaste åren).

Idag började vi köpa HM för 271 kr. Köpte 50 stycken nu och kommer köpa fler om nergången håller i sig. Egentligen har vi köpkurs på 265 kr men då vi riskerar att missa chansen om det vänder upp igen så tog vi ett safe bet nu och köpte 50 st. Ökar med 50 st tillom vi närmar oss 265.

Industrivärden är också nere på låga nivåer och VD köpte just 4300 C-aktier åt sig själv. Jag tror Volvo ändå spottar ur sig en ok rapport härnäst och passade även på att öka i detta kvalitetsbolag med fin utdelning. Det blev 70 st aktier till till 112,70 kr.

Nu kan vi se fram emot fina ökade utdelningar i framtiden.
Skål!

2 kommentarer:

  1. Egen kommentar. Dagens uppgång om 1,8 % just nu visar på hur marknaden ständigt överreagerar. Getinge ner 15% igår och upp 5% idag... Att köpa bolag med tillfälliga problem eller besviken marknad till följd av Q-rapport är enligt mig ett bra sätt att komma in i bolag på bra nivåer. Sannolikt skulle man kunna ha en kort mindre portfölj som bara köpte den här typen av överreaktioner. Något att fundera på...

    SvaraRadera
  2. Likaså lärdom att det kan vara bra att hellre köpa en mindre post (i kvalitetsbolag som vi vill äga långsiktigt) på något högre än målkursen för att inte riskera att missa och stå utanför vid vändning. Om HM nu inte kommer ner i dessa nivåer igen fick vi i alla fall 50 st till OK pris. Om det motsatta inträffar kan vi fortsätta att köpa fler i fortsatt nergång och sänka vårt GAV som nettoköpare. Ett spann på målkurs + 3-4% skulle kunna vara ett sätt att hantera det mer systematiskt.

    Gör dessa minnesanteckningar här eftersom jag känner att det är läge att skriva ner portföljstrategier och få det hela något mer konsekvent.

    SvaraRadera