FAM OBEROENDE

FAM OBEROENDE
-

onsdag 22 oktober 2014

Går ur Svenska kyrkan

Vi är tagna av "Mammon" och går därför ur Svenska kyrkan och sparar således sammantaget ca 7000 kr/år från och med nästa år i skatt. De pengarna ska användas till placeringar istället. För att lätta på samvetet kring kyrkans goda verksamhet som inte längre stöds av oss kommer vi att öka vårt månadsgivande till 90-föreningar som kan täcka upp för detta.

Vi är båda döpta, konfirmerade och gifta i Svenska kyrkans regi. Mest av tradition och för att det alltid det enklaste sättet. Likaså finns nog en tro på något större åtminstone för en av oss. Därför kan man tycka att det är dubbelmoral att nyttja deras tjänster och sedan tacka för sig. Vi har betalat skatt fram till nu så kyrkan har inte gått minus på oss om man säger så.

Det vi motsätter oss är att Svenska kyrkan är äckligt rik, bl.a via sina stora aktie- och skogsinnehav. Deras tillgångar är värda ca 36 miljarder och kan lätt kan finansiera sin egen verksamhet likt vilken förmögen institution som helst. Men av tradition ska medborgarna betala till kyrkan som under århundraden gjort sig ofantligt rik på de stackars hårt arbetande människorna eftersom man annars skulle hamna i helvetet. 

Vi har nu ingen rätt till en traditionell begravning med präst, dock måste vi betala begravningsavgift som täcker själva begravningsplatsen. Vi tänker oss att vi nog kan få en fin begravning ändå och att det (förhoppningsvis) är långt tills dess. Huvudsaken är att i denna stund minimera utgifterna och detta blir ett stort och enkelt bidrag till ökande kassaflöden till sparkontot.

OBS! Om du går i samma tankar, kom ihåg att anmäla ditt utträde innan 1 november som är brytdag för räkenskapsåret, annars får du betala även för nästkommande år.

Blankett hittar du här: http://www.svenskakyrkan.se/uttrade_ur_svenska_kyrkan

Tankar? Är vi hemska människor som nu förtjänar en plats i helvetet?

1 kommentar:

  1. Gratulerar till ett beslut ni knappast kommer att ångra.
    Själv gick jag ur Svenska Kyrkan för många år sedan av samma orsaker som ni - Kyrkan är snuskigt rik och kan själv finansiera sina omkostnader.

    Begravda blir vi oavsett då det inte är möjligt att undkomma begravningsavgiften som i genomsnitt för 2014 uppgår till 0,22% av den kommunalt beskattningsbara inkomsten.

    SvaraRadera