FAM OBEROENDE

FAM OBEROENDE
-

torsdag 2 oktober 2014

Intern ägarstrid i Tribona



ÄGARSTRID I TRIBONA: Minoritetsägarna i Tribona är i konflikt med storägaren Rutger Arnhult. De försöker få igenom att bolaget ska drivas självständigt från hans Klövern, eller att Klövern går hela vägen och lägger ett bud på kvarvarande aktier. (Di)

Ska bli intressant att följa utvecklingen som minoritetsägare i Tribona. Hoppas på ett kryddat bud!
--------------------------------
EDIT: De mindre aktieägarna är inga småsparare direkt utan:
Länsförsäkringar fondförvaltning, Nordea fonder, Skagen fonder och Swedbank Robur fonder. 

Deras linje är att Tribona ska få skötas självständigt och emittera preferensaktier eller att Klövern köper ut minoritetsägarna för 45–50 kronor per aktie.

Bland ägarna som har ökat sitt aktieinnehav i Tribona sedan vårens nyemission märks Nordea Fonder, Skagen Fonder, Odin Fonder, fondbolaget PSG Small Cap, före detta Goldman Sachs-medarbetaren Staffan Malmer och Öresunds före detta vd Fredrik Grevelius.
Ägarstatistiken i Tribona per den sista september är ännu inte uppdaterad, men med tanke på att handeln i aktien har varit betydligt större än normalt de senaste två veckorna, ungefär 6 procent av aktierna har omsatts till stigande kurs, kan man inte utesluta ytterligare ägarförändringar.

2 kommentarer:

  1. Risken är väl att Rutger Arnhult och Klövern försöker lägga skambud eller på nåt sätt sänka Tribona för kunna köpa det billigt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, om Rutger vill få skamfilat rykte så kan han säkert pressa ner kursen och ge ett skambud. Hela NE i aktien har ju ifrågasagts just av den anledningen, att den skulle vara till för att pressa kursen så att Rutger kunde förvärva till bra kurs. Hoppas dock på att det finns så pass mycket "badwill" att riskera att ett ev. bud ändå är sockrat. Vi får se...

      Radera