FAM OBEROENDE

FAM OBEROENDE
-

söndag 4 maj 2014

Kortsiktig spekulation stillar gamblersinnet

Nu ska ju detta vara en blogg för värdeinvestering men eftersom den samtidigt tjänar till att dokumentera vårt agerande på aktiemarknaden i övrigt så kommer lite "bonusmaterial" från den korta portföljen.

För att stilla "gamblersinnet" så inhandlades 85 st Scania B -aktier för ett tag sedan till priset 189 kr,
kursen är nu nästan uppe i budets 200 kr (198 kr) och sannolikt tjänar vi en liten slant på detta.

Var det värt att riskera så pass mycket pengar (ca 16 000 kr) för att tjäna en tusenlapp när nersidan är betydligt fler tusenlappar?
Svaret om du frågar oss är: Det beror på risken. I det här fallet bedömde vi risken som tämligen minimal att budet inte skulle gå igenom och gick in i ett läge när Robur som är en ganska stor ägare tackat ja och Volkswagen meddelade att de nästan fått ihop alla delar och att de var övertygade om att de skulle få det.

En kortsiktig spekulation som sannolikt ger en avkastning på ca 6% är inte fy skam och många bäckar små...

Som kompensation till detta kommer snart en sammanställning över långsiktiga portföljens händelser.
---------------------------------------------------------
EDIT 13/5: Scania såldes i förtid för nästintill budnivå (199 kr någonting), behövde pengarna till andra inköp. Med facit i hand var det ett bra beslut att följa med upp mot budnivån även fast vi gick in sent. Tåget (i det här fallet lastbilen - o nej, jag är inte från Göteborg) har inte alltid gått även om det ofta känns så när man ser en kursgraf för ett bolag som av någon anledning fått en uppvärdering. Uppsidan kan fortsätta länge till. Egentligen är jag sugen på att gå in i AZN också  då jag tror på ett sockrat Pizerbud. Dock är det inte lika enkelt case och kan bli många turer med högre grad av osäkerhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar