FAM OBEROENDE

FAM OBEROENDE
-

tisdag 27 maj 2014

Sonens ettårspresent klar! Nordnets nya nordenfonder

Äntligen har Nordnet tagit fram ett alternativ till Avanza Zero och gör det dessutom trefaldigat via de nya superfonderna för övriga Norden, en för Norge, en för Danmark och en för Finland.

Smart och bra av dem att ta fram ett komplement till A-Z, vi har denna som fond åt vår dotter och nu blir det en rolig tävling att köpa dessa tre (likvärdig fördelning) åt sonen på ettårsdagen.

Överväger starkt att börja månadsspara barnbidraget rakt upp och ner i dessa indexfonder.

Då får man även en jämförelse gentemot det vi själva håller på med, lyckas vi spöa index genom stockpicking eller ska vi kapitulera och fokusera på sparnadet enbart och låta index arbeta gratis. Det får framtiden utvisa men oavsett utfall tror jag att det blir svårt att hålla sig undan marknaden direkt via aktier.

Här är länken till Nordnets nya fonder
https://www.nordnet.se/superfonderna?cmpi=storbanner-superfonderna

Nu fattas bara en USA-indexfond, kanske blir Avanzas motdrag?

Undrar vad alla halvmediokra fondförvaltare som inte överklassar index och som tar ut avgifter över >1%...De kan bara hålla tummarna att Svenssons inte genomskådar dem.

EDIT: Snappade upp på annan blogg att fonderna handlas i lokal valuta och att Nordnet plockar ut 0,5% i valutaspread när det sker automatisk växling till och från SEK. Så helt avgiftsfritt är det inte, men nästintill.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar